Word Beschermer
Header afbeelding

Herfstfeestwandeling Beerschoten/ Houdringe

Annulering activiteiten en infocentra gesloten

In verband met het coronavirus hebben we helaas moeten besluiten om alle activiteiten en excursies tot nader bericht te annuleren. Ook zijn de meeste van onze infocentra gesloten voor publiek. 'T Winkeltje van Oostbroek is weer open en informatiecentrum Blauwe Kamer is in het weekend open. We bekijken per gebied of dat er deze zomer weer publieksactiviteiten zoals excursies mogelijk zijn. De meest actuele informatie hierover vind je op deze website en via onze social media.

Kies je ervoor om de natuur in te gaan, neem dan de volgende richtlijnen in acht :

 • Houd 1,5 meter afstand, ook in de natuur!
 • Vermijd drukke plekken. Zoek een rustiger gebied of keer terug als het niet zo druk is. Wees zuinig op de natuur en zuinig op elkaar.

Herfstfeestwandeling Beerschoten/ Houdringe

Wandelexcursie - zondag 21 oktober 2018

Tijdens het herfstfeest organiseert Utrechts Landschap een wandelexcursie over Landgoed Beerschoten en Landgoed Houdringe.

Landgoed Beerschoten in De Bilt behoort tot de mooiste landgoederen van de Utrechtse Heuvelrug. In het gebied komen reeën, de das, de vos en vele vogels voor zoals de raaf. Houdringe bestaat voornamelijk uit bos en open grasland. Er staan dikke eiken en beuken met een doorsnede van meer dan een meter. Deze bomen zijn ruim 225 haar oud. Huize Houdringe is in 1779 gebouwd. Rondom het huis is de tuin deels in de Engelse landschapstijl en deels in de Franse barokstijl aangelegd.         

Tijdens deze wandeling vertelt de gids over de rijke historie van deze landgoederen.

Vooraf aanmelden is nodig i.v.m. het maximum aantal deelnemers. De wandeling duurt anderhalf tot twee uur. De wandeling start vanuit Paviljoen Beerschoten, gelegen aan de Holle Bilt 6 te De Bilt.

 • Voor

  wandelaars

 • Honden

  toegestaan, mits aangelijnd

 • Kosten

  gratis

 • Locatie of vertrekpunt

  Infocentrum Beerschoten - Holle Bilt 6, 3732 HM De Bilt, voorbij de parkeerplaats van de Bitsche Hoek linksaf.

Overige data

Datum Tijd Eindtijd
25-10-2020 14:00 15:45 Reserveren

Delen:

Share Share