Word Beschermer

Minivogelcursus op De Kievit

Minivogelcursus op De Kievit

Wandelexcursie - 23 april 2017

Zondagmiddag 23 april staan de vogels centraal bij natuurcentrum De Kievit in Harmelen. Een unieke gelegenheid om in korte tijd de meest voorkomende zangvogels in uw eigen omgeving te leren kennen.

Op De Kievit zijn doorgaans veel zangvogels, zoals fitis, tjiftjaf, ringmus, zwartkop, pimpelmees, merel, groenling en zwarte kraai.

Wellicht zegt u nu: “Een zwarte kraai is toch geen zangvogel?” Kom dan naar de De Kievit om meer te weten te komen over zangvogels.

Om 14.00 uur start er een mini-vogelcursus met wetenswaardigheden over vogelzang. Misschien kunt u ze daarna met behulp van verrekijker en zoekkaart proberen te spotten en te beluisteren op de Kievit, maar natuurlijk ook thuis. 

Naast de workshop staan deze middag ook vrijwilligers van Stichting De Kievit vanaf 14.00 uur klaar om vragen over de huisjes en het terrein te beantwoorden. Wij hopen veel bezoekers te mogen verwelkomen.

 Via een mooie wandeling over de Hollandse Kade komt u bij het natuurcentrum De Kievit, een prachtig stukje natuur met (wellicht bloeiende) boomgaard, natuurplas, educatieve tuinen, hooiland en een kikkerpoel.   

Nadere informatie en routebeschrijving kunt u vinden op onze website www.dekievitharmelen.nl.

 • Voor

  Kinderen, volwassenen

 • Honden

  Honden (ook onder begeleiding) niet toegestaan

 • Kosten

  Geen

 • Locatie of vertrekpunt

  De Kievit is gelegen aan de Hollandse Kade achter huisnummer 3 aan de Haanwijk te Harmelen. Via een mooie wandeling over de Hollandse Kade komt u bij het natuurcentrum. Via het voetpad op de Bisschopshof naast nr. 2 is meer parkeerruimte.

Delen:

Share Share