Word Beschermer
Header afbeelding

Extra parkrondleidingen 2e Pinksterdag Kasteel Loenersloot

Extra parkrondleidingen 2e Pinksterdag Kasteel Loenersloot

Rondleiding - maandag 5 juni 2017

Op de jaarlijkse (landelijke) Dag van het Kasteel op Tweede Pinksterdag worden twee extra parkrondleidingen gehouden. Deze vinden plaats om 12.00 en 14.00 uur en duren ongeveer een uur. U wordt rondgeleid door de beheerder van het park namens Utrechts Landschap, Kees van de Kaa. Hij vertelt u over de geschiedenis van het park, wijst u op de structuur en besteedt aandacht aan de " tuinsieraden". Ook de restauratie en de uitbundige vegetatie (o.a. essen) komen aan bod. De rondleidingen zijn gratis, maar u wordt wel verzocht tevoren te reserveren.

Het 18-eeuwse kasteelpark is een "Van Laar-park", naar binnen gekeerd en met nauwelijks zichtlijnen op bv. kerktorens of buitenplaatsen. Het heeft veel waterpartijen en kronkelende paadjes. Een aantal kunstmatige heuveltjes en een bruggetje completeren een intiem, ruimelijk zeer effectief ingericht, wandelpark. In het park bevinden zich ook 4 groepsschuilplaatsen, die tijdens de mobilisatie voor de Tweede Wereldoorlog als zodanig dienst deden en nu soms vleermuizenverblijfplaats zijn.

Vele jaren achterstallig onderhoud zijn sinds een aantal jaren via een grote restauratie opgepakt. Deze is in 2015 grotendeels afgerond. Het resulteerde in een schitterend, weer toegankelijk wandelpark, waarin het aangenaam vertoeven is.

Op deze dag is in het park ook een aantrekkelijke speurtocht voor de kinderen uitgezet. Informatie hierover en afhalen van formulieren hiervoor bij de tent op de oprijlaan.

In het seizoen vinden t/m oktober maandelijks op zaterdagmiddag (gratis) rondleidingen plaats. Zie elders op de site van Utrechts Landschap. Voor nadere informatie of voor bezoeken met groepen kunt u contact opnemen met de secretaris van de commissie: kasteelloenersloot15@gmail.com of 030-6041885. Een speciale rondleiding buiten de regulier geplande maandelijkse rondleidingen kost € 60,00.

 • Voor

  Liefhebbers van kasteelparken; natuurliefhebbers; mensen, die een mooi park waarderen

 • Honden

  Zijn in het park beslist niet toegestaan

 • Kosten

  De rondleidingen zijn gratis

 • Locatie of vertrekpunt

  De brug naast de oprijlaan van het kasteel, die toegang geeft tot het park. Deze ligt bij de nu te restaureren ophaalbrug. Er ligt echter een noodbrug. Parkeren: via de borden naar de speciale parkeerplaats. Volgt u a.u.b. de aanwijzingen.

Delen:

Share Share