Word Beschermer
Header afbeelding

Extra parkrondleidingen 2e Pinksterdag Kasteel Loenersloot

Annulering activiteiten en infocentra deels gesloten

In verband met het coronavirus hebben we helaas moeten besluiten om alle activiteiten en excursies tot nader bericht te annuleren. Ook zijn de meeste van onze infocentra gesloten voor publiek. 'T Winkeltje van Oostbroek is weer open en informatiecentrum Blauwe Kamer is in het weekend open. We bekijken per gebied of dat er deze zomer weer publieksactiviteiten zoals excursies mogelijk zijn. De meest actuele informatie hierover vind je op deze website en via onze social media.

Kies je ervoor om de natuur in te gaan, neem dan de volgende richtlijnen in acht :

 • Houd 1,5 meter afstand, ook in de natuur!
 • Vermijd drukke plekken. Zoek een rustiger gebied of keer terug als het niet zo druk is. Wees zuinig op de natuur en zuinig op elkaar.

Extra parkrondleidingen 2e Pinksterdag Kasteel Loenersloot

Rondleiding - maandag 21 mei 2018

Op de jaarlijkse (landelijke) Dag van het Kasteel op Tweede Pinksterdag worden twee extra parkrondleidingen gehouden. Deze vinden plaats om 12.00 en 14.00 uur en duren ongeveer een uur. U wordt rondgeleid door de beheerder van het park namens Utrechts Landschap, Kees van de Kaa. Hij vertelt u over de geschiedenis van het park, wijst u op de structuur en besteedt aandacht aan de " tuinsieraden". Ook de restauratie en de uitbundige vegetatie (o.a. essen) komen aan bod. De rondleidingen zijn gratis, maar u wordt wel verzocht tevoren te reserveren.

Het 18-eeuwse kasteelpark is een "Van Laar-park", naar binnen gekeerd en met nauwelijks zichtlijnen op bv. kerktorens of buitenplaatsen. Het heeft veel waterpartijen en kronkelende paadjes. Een aantal kunstmatige heuveltjes en een bruggetje completeren een intiem, ruimelijk zeer effectief ingericht, wandelpark. In het park bevinden zich ook 4 groepsschuilplaatsen, die tijdens de mobilisatie voor de Tweede Wereldoorlog als zodanig dienst deden en nu soms vleermuizenverblijfplaats zijn.

Vele jaren achterstallig onderhoud zijn sinds een aantal jaren via een grote restauratie opgepakt. Deze is in 2015 grotendeels afgerond. Het resulteerde in een schitterend, weer toegankelijk wandelpark, waarin het aangenaam vertoeven is.

Op deze dag is in het park ook een aantrekkelijke speurtocht voor de kinderen uitgezet. Informatie hierover en afhalen van formulieren hiervoor bij de tent op de oprijlaan.

In het seizoen vinden t/m oktober maandelijks op zaterdagmiddag (gratis) rondleidingen plaats. Zie elders op de site van Utrechts Landschap. Voor nadere informatie of voor bezoeken met groepen kunt u contact opnemen met de secretaris van de commissie: kasteelloenersloot15@gmail.com of 030-6041885. Een speciale rondleiding buiten de regulier geplande maandelijkse rondleidingen kost € 60,00.

 • Voor

  Liefhebbers van kasteelparken; natuurliefhebbers; mensen, die een mooi park waarderen

 • Honden

  Zijn in het park beslist niet toegestaan

 • Kosten

  De rondleidingen zijn gratis

 • Locatie of vertrekpunt

  De brug naast de oprijlaan van het kasteel, die toegang geeft tot het park. Deze ligt bij de nu te restaureren ophaalbrug. Er ligt echter een noodbrug. Parkeren: via de borden naar de speciale parkeerplaats. Volgt u a.u.b. de aanwijzingen.

Delen:

Share Share