Word Beschermer

Takkentorens bouwen

Takkentorens bouwen

Kinderactiviteit - 07 februari 2018

KinderNatuurActiviteiten organiseert activiteiten voor kinderen in en over de natuur. Dit wordt gedaan door vrijwilligers van Utrechts Landschap en IVN De Bilt.Woensdag 7 februari hebben wij de volgende activiteit: Takkentorenwedstrijd. Wie van jullie kan de hoogste vrijstaande toren van takken bouwen in precies 30 minuten?
Vooraf trekken we het bos in om een flink aantal rechte takken van 50 cm lang te verzamelen. Je leert dan gelijk een aantal soorten bomen kennen en je ervaart van welke bomen de takken recht en stevig zijn. Vervolgens leren we hoe je met touw takken aan elkaar vast kunt knopen.
Aan het eind houden we een wedstrijdje wie binnen een bepaalde tijd de hoogste toren kan bouwen. Blijft de toren minstens 2 minuten overeind staan?

Opgeven kan alleen per email tot en met zaterdag 3 februari bij kindernatuuractiviteiten@gmail.com onder vermelding van naam en geboortedatum van het kind en telefoonnummer waarop u tijdens de activiteit bereikbaar bent. U kunt maximaal drie kinderen opgeven.

  • Voor

    kinderen van 6 t/m 10 jaar

  • Kosten

    € 3,50 per kind; met U-pas of juniorbeschermerspas: € 2,50 per kind

  • Locatie of vertrekpunt

    Paviljoen Beerschoten, De Holle Bilt 6, de Bilt

Delen:

Share Share