Word Beschermer

Fietsexcursie Natuur

Fietsexcursie Natuur

Fietsexcursie - zondag 7 oktober 2018

Park Vliegbasis Soesterberg, een groot deel van de voormalige vliegbasis Soesterberg, heeft zich als gevolg van bijna een eeuw militair gebruik ontwikkeld tot een uniek natuurgebied. Het Park is sinds 15 december 2017 eigendom van Utrechts Landschap, natuurwaarden en militaire historie zijn daarmee veilig gesteld. Ook op het buitenterrein van het Nationaal Militair Museum is ruimte voor natuurontwikkeling.

Het Park is door de aanleg van een vijftal ecoducten in de afgelopen jaren verworden tot verbindende schakel tussen natuurgebieden. Vele diersoorten maken dankbaar gebruik van die verbinding. Dier- en plantensoorten waarvoor de voormalige vliegbasis als kerngebied fungeert hebben nu de mogelijkheid gekregen zich over de Utrechtse Heuvelrug te verspreiden.

Onze gidsen nemen belangstellenden in de periode maart t/m oktober mee op een fietsexcursie over het terrein om de natuur(ontwikkeling) nader te ontdekken.

Het seizoen is sterk bepalend voor de lokaties die worden bezocht. U treft een ‘selectie’ aan van de ruim 600 plantensoorten in het terrein, algemenere soorten maar ook soorten die in ons land verder niet of nauwelijks voorkomen. Ontmoetingen met vogelsoorten, waaronder de zeldzaam wordende veldleeuwerik of tapuit, met bijzondere vlinders, libellen en juffers of een ree zijn niet ondenkbaar. De gidsen lichten de noodzaak nader toe om delen van het Park voor het publiek -beperkt- afgesloten te houden.

De fietsexcursie natuur vindt iedere eerste zondagochtend van de maand plaats. Neem zelf uw fiets mee. Duur van de fietsexcursie is ca. 2 uur.

Park Vliegbasis Soesterberg was een militair terrein. In het gebied zijn niet-gesprongen explosieven aanwezig. De wandel- en fietspaden zijn gecontroleerd en veilig bevonden. Ga niet van de paden af.

 • Voor

  Volwassenen, kinderen

 • Honden

  Niet toegestaan

 • Kosten

  Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld

 • Locatie of vertrekpunt

  Fietsenstalling 2 naast parkeerplaats P1 van het Nationaal Militair Museum, Verlengde Paltzerweg 1 te Soesterberg. De gidsen staan daar voor u klaar.

Delen:

Share Share