Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Nacht van de Nachtwandeling

Maatregelen rondom corona

Geleidelijk worden de activiteiten bij Utrechts Landschap weer opgestart. Per vrijwilligersgroep is er afgewogen wat er mogelijk is met inachtneming van de coronamaatregelen. In het activiteitenoverzicht staan alleen excursies en activiteiten die weer plaatsvinden. We vragen je vriendelijk om je van tevoren in te schrijven, zodat we weten wie er komen en we niet met teveel mensen bij elkaar komen. Houd 1,5 meter afstand, ook in de natuur!

Let op: vol = vol en afzeggingen kunnen in het weekend niet meer verwerkt worden door het secretariaat. Het secretariaat is alleen op werkdagen bereikbaar.

Nacht van de Nachtwandeling

Evenement - zaterdag 27 oktober 2018

Heerlijkheid Stoutenburg organiseert een spannende avond voor tijdens de landelijke Nacht van de Nacht op 27 oktober 2018. We beginnen met een gezamenlijke lezing, waarna u kunt deelnemen aan de volgende activiteit

Lezing en wandeling
Lezing: 19.00 – 19.15 uur
Wandeling: 19.20 uur – 20.10 uur

Lezing

Lichtvervuiling is de verhoogde helderheid van de nachtelijke omgeving door gebruik van kunstlicht. Lichthinder is de overlast die mensen en dieren hiervan ondervinden.

Nederland is een van de lichtste landen ter wereld. Vanuit de ruimte is te zien dat ons land helemaal oplicht door de hoeveelheid kunstlicht. Al dit overvloedige licht wordt lichtvervuiling genoemd. Vaak brandt het licht ook nog eens onnodig zoals op de bovenstaande foto te zien is. Lichtvervuiling komt op veel plekken voor. Denk aan verlichting van bijvoorbeeld sportvelden, wegen, kantoorgebouwen, parkeerterreinen/garages, kassen, monumenten en reclameborden die de hele nacht onnodig branden.

Wat voor invloed heeft al dat licht op onze flora en fauna? Wij vertellen er meer over.

Wandeling o.l.v. gids Utrechs Landschap

Struinend door het bos beleven we samen de invallende duisternis. Hoe anders is het bos als het donker wordt, zoveel donkerder dan in de stad! Gebruik je zintuigen: Wat zie je, wat hoor je, wat ruik je? Misschien hebben we geluk en kunnen we duizenden sterren tellen!

 • Voor

  Volwassenen

 • Honden

  Niet toegestaan

 • Kosten

  € 2,50 Beschermers - € 3,50 Niet Beschermers

 • Locatie of vertrekpunt

  Heerlijkheid Stoutenburg, Stoutenburgerlaan 4, 3835 PB Stoutenburg

Delen:

Share Share