Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Nacht van de Nachtfotoworkshop

Maatregelen rondom corona

Geleidelijk worden de activiteiten bij Utrechts Landschap weer opgestart. Per vrijwilligersgroep is er afgewogen wat er mogelijk is met inachtneming van de coronamaatregelen. In het activiteitenoverzicht staan alleen excursies en activiteiten die weer plaatsvinden. We vragen je vriendelijk om je van tevoren in te schrijven, zodat we weten wie er komen en we niet met teveel mensen bij elkaar komen.

Een aantal infocentra is weer open voor publiek. Bekijk de pagina van het desbetreffende infocentrum voor de meest actuele informatie.

Kies je ervoor om de natuur in te gaan, neem dan de volgende richtlijnen in acht:

 • Houd 1,5 meter afstand, ook in de natuur!
 • Vermijd drukke plekken. Zoek een rustiger gebied of keer terug als het niet zo druk is. Wees zuinig op de natuur en zuinig op elkaar.

Nacht van de Nachtfotoworkshop

Evenement - zaterdag 27 oktober 2018

Heerlijkheid Stoutenburg organiseert een spannende avond voor tijdens de landelijke Nacht van de Nacht op 27 oktober 2018. We beginnen met een gezamenlijke lezing. Vervolgens gaat u op met een fotograaf.

Lezing en fotoworkshop
Lezing: 19.00 – 19.15 uur
Fotoworkshop: 19.20 – 20.05 uur

Lezing

Lichtvervuiling is de verhoogde helderheid van de nachtelijke omgeving door gebruik van kunstlicht. Lichthinder is de overlast die mensen en dieren hiervan ondervinden.

Nederland is een van de lichtste landen ter wereld. Vanuit de ruimte is te zien dat ons land helemaal oplicht door de hoeveelheid kunstlicht. Al dit overvloedige licht wordt lichtvervuiling genoemd. Vaak brandt het licht ook nog eens onnodig zoals op de bovenstaande foto te zien is. Lichtvervuiling komt op veel plekken voor. Denk aan verlichting van bijvoorbeeld sportvelden, wegen, kantoorgebouwen, parkeerterreinen/garages, kassen, monumenten en reclameborden die de hele nacht onnodig branden.

Wat voor invloed heeft al dat licht op onze flora en fauna? Wij vertellen er meer over.

Fotoworkshop
Ga op ontdekkingstocht met je camera naar wat de natuur te bieden heeft in het donker en leer hoe je dit mooi in beeld kunt brengen. Een workshop nacht & natuurfotografie onder leiding van fotograaf Wim de Lange.

Tijdens de workshop voor volwassenen gaan we aan de slag met de uitdagingen om de natuur vast te leggen als de duisternis invalt. Maar is het overal wel zo donker? Naast fotografie is ook aandacht voor lichtvervuiling en het belang van de duisternis en sterren voor ons en voor de natuur.

Wat heb je nodig: een goede fotocamera (geen mobiele telefoon) met een speciale nachtstand Of evt. de stand B, een hoofdlamp en (evt met statief).

Geef je snel op want er is beperkt plaats! 

 • Voor

  Volwassenen

 • Honden

  Niet toegestaan

 • Kosten

  € 12,50 Beschermers – € 15,00 Niet Beschermers

 • Locatie of vertrekpunt

  Heerlijkheid Stoutenburg, Stoutenburgerlaan 4, 3835 PB LEUSDEN

Delen:

Share Share