Word Beschermer
Header afbeelding

Dieren om ons heen: de ringslang

Dieren om ons heen: de ringslang

Kinderactiviteit - woensdag 17 april 2019

KinderNatuurActiviteiten organiseert activiteiten voor kinderen in en over de natuur. Dit wordt gedaan door vrijwilligers van Utrechts Landschap en IVN De Bilt. Woensdag 17 april hebben wij de volgende activiteit: Dieren om ons heen, de ringslang. Bang voor slangen? Vanmiddag hoeft dat absoluut niet! De ringslang is niet giftig en bijt zelden. Ringslangen leggen eieren. Als de eieren op een plek worden gelegd waar het warm en vochtig genoeg is komen er na 6 weken kleine ringslangetjes uit. Tegenwoordig zijn er in de natuur niet zo veel van deze plekken meer. Vorig jaar hebben we met takken, bladeren en mest een zogeheten broeihoop gemaakt. Vanmiddag graven we deze voorzichtig af om te ontdekken of er eierschalen in zitten van uitgekomen ringslangetjes. Vorig jaar telden we er meer dan 200! Als we genoeg tijd hebben maken we ook weer een nieuwe broeihoop.
Trek in ieder geval oude kleren aan of kleren die vies mogen worden. Natuurlijk kom je ondertussen veel te weten over ringslangen en wellicht zien we er zelfs een.

Tijd:   14.30 tot 16.30 uur

Opgeven kan alleen per email o.v.v.: naam en geboortedatum kind en een telefoonnummer waar u tijdens de activiteit bereikbaar bent.
Dit kan tot en met zaterdag 13 april naar kindernatuuractiviteiten@gmail.com
U kunt maximaal drie kinderen opgeven.

  • Voor

    6 t/m 10 jaar

  • Kosten

    €3,50 per kind met U-pas of juniorbeschermerspas: €2,50 per kind

  • Locatie of vertrekpunt

    Paviljoen Beerschoten, de Holle Bilt 6, de Bilt

Delen:

Share Share