Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Dauwtrappen op Landgoed Heidestein

Maatregelen rondom corona

Geleidelijk worden de activiteiten bij Utrechts Landschap weer opgestart. Per vrijwilligersgroep is er afgewogen wat er mogelijk is met inachtneming van de coronamaatregelen. In het activiteitenoverzicht staan alleen excursies en activiteiten die weer plaatsvinden. We vragen je vriendelijk om je van tevoren in te schrijven, zodat we weten wie er komen en we niet met teveel mensen bij elkaar komen. Houd 1,5 meter afstand, ook in de natuur!

Let op: vol = vol en afzeggingen kunnen in het weekend niet meer verwerkt worden door het secretariaat. Het secretariaat is alleen op werkdagen bereikbaar.

Dauwtrappen op Landgoed Heidestein

Wandelexcursie - donderdag 13 mei 2021

Dauwtrappen op Landgoed Heidestein

Donderdag 13 mei, Hemelvaartsdag, kunt u dauwtrappen op de Heuvelrug.

Onze vrijwilligers heten u van harte welkom, om samen met u het ochtendgloren en het ontwaken van de natuur te beleven. Zie hoe de ochtendnevel verdwijnt en hoor hoe de vogels ontwaken.

Een ontdekkingstocht over de landgoederen Heidestein en Bornia, die tezamen met Noordhout het grootste aaneengesloten beheersgebied van Het Utrechts Landschap vormen. Het uitgestrekte gebied wordt gekenmerkt door naald- en gemengde bossen met heidevelden, stuifzanden en akkerlanden.

Het tegenkomen van een kudde Drentse Heideschapen is zeer waarschijnlijk.

De wandeling van 1,5 á 2 uur start om 06.00 uur vanaf de parkeerplaats van Utrechts Landschap. Volg hiervoor de omleidingsborden vanaf de Prinses Margrietlaan te Zeist via de Kerckeboschlaan en Hoog Kanje. De wandeling wordt afgesloten met koffie en koek.

Het terrein is niet geschikt voor wandelwagens, rolstoelen of rollators.

Deelname is gratis. (een vrijwillige bijdrage is welkom)

 • Voor

  Gezinnen

 • Honden

  Niet toegestaan

 • Kosten

  Geen

 • Locatie of vertrekpunt

  De parkeerplaats van Utrechts Landschap aan het einde van de Prinses Margrietlaan te Zeist. Volg hiervoor de omleidingsborden vanaf de Prinses Margrietlaan via de Kerckeboschlaan en Hoog Kanje.

Datum en tijd

 • donderdag 13 mei om 06:00

Delen:

Share Share