Word Beschermer
Header afbeelding

Natuurexcursie Park Vliegbasis Soesterberg

Natuurexcursie Park Vliegbasis Soesterberg

Fietsexcursie - zondag 4 augustus 2019

Park Vliegbasis Soesterberg, een groot deel van de voormalige vliegbasis Soesterberg, heeft zich als gevolg van bijna een eeuw militair gebruik ontwikkeld tot een uniek natuurgebied. Het Park is sinds 15 december 2017 eigendom van Utrechts Landschap, natuurwaarden en militaire historie zijn daarmee veilig gesteld. Ook op het buitenterrein van het Nationaal Militair Museum is ruimte voor natuurontwikkeling. 

Onze gidsen nemen u in de periode maart t/m oktober mee op een fietsexcursie over het terrein om de natuur(ontwikkeling) en de samenhang met militair gebruik nader te ontdekken.

Het seizoen is sterk bepalend voor de lokaties die worden bezocht. De gidsen lichten de noodzaak toe om delen van het Park voor het publiek -beperkt- afgesloten te houden.

De fietsexcursie natuur vindt iedere eerste zondagochtend van de maand plaats. Neem zelf uw fiets mee. Duur van de fietsexcursie is ca. 2 uur.

 • Voor

  Natuurliefhebbers van alle leeftijden

 • Honden

  Niet toegestaan

 • Kosten

  Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Parkeren NMM is gratis.

 • Locatie of vertrekpunt

  Fietsenstalling 2 naast parkeerplaats P1 van het Nationaal Militair Museum, Verlengde Paltzerweg 1 te Soesterberg. Het is mogelijk gebruik te maken van de voorzieningen van het museum en/of dat na afloop van de excursie te bezoeken.

Delen:

Share Share