Word Beschermer
Header afbeelding

Sterke vrouwen in de Vechtstreek (lezing)

Sterke vrouwen in de Vechtstreek (lezing)

Overige - dinsdag 9 april 2019

Belle van Zuylen (zie bijgaande foto), Magdalena Poulle en Agnes Block zijn bekende "sterke" vrouwen uit de Vechtstreek. In deze regio wooonden en wonen echter veel meer invloedrijke vrouwen die hun stempel drukten op de maatschappij, op cultureel, intellectueel, botanisch, politiek, agragisch of creatief gebied. Zelfstandige vrouwen, die hun eigen pad volgden in een tijd, dat dit niet gebruikelijk was! Die hun tijd dus vaak vooruit waren en hun sporen hebben nagelaten in woord, beeld en klank.

Over deze vrouwen geeft kunsthistorica Juliette Jonker-Duynstee op dinsdagavond 9 april een lezing in Kasteel Loenersloot. Een passende locatie, want ook het slot kende een paar sterke vrouwen als bewoners! Waaronder de laatste bewoonster: barones Magdalena (Madzy) Martini Buys. Beginnend in de 14e eeuw en in chronologische volgorde tot de dag van vandaag wordt in de lezing naast de ontwikkeling van de positie van de vrouw tegelijk ook de ontwikkeling van de Vechtstreek, waaronder de kastelen, de buitenplaatsen en de dorpen belicht. 

De lezing start om 20 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De lezing duurt ruim een uur. Vooraf en erna is er mogelijkheid tot gebruik van een hapje en/of drankje.

De lezing op deze datum is inmiddels volgeboekt. Er is echter een extra lezing ingelast. U kunt nu inschrijven voor deze tweede lezing over Sterke vrouwen in de Vechtstreek op dinsdag 16 april. Zie bij de datum op de site!

 • Voor

  Mensen, die meer van de geschiedenis van de Vechtstreek willen horen, waaronder de rol van de sterke vrouwen in die regio, in een prachtige, sfeervolle locatie. Ook de ontwikkeling van de regio komt aan bod!

 • Honden

  Zijn helaas niet toegestaan

 • Kosten

  Voor beschermers € 7,50 (pasje a.u.b. meenemen) Voor niet-beschermers € 8,50

 • Locatie of vertrekpunt

  Kasteel Loenersloot, Rijksstraatweg 211, Loenersloot. Voor parkeren is er een speciale parkeergelegenheid, aangegeven door lichtgroene borden. Medewerkers wijzen u ook de weg. Vanaf de parkeerplaats bent u in minder dan 10 minuten bij het kasteel.

Delen:

Share Share