Word Beschermer
Header afbeelding

Tentoonstelling over landgoed Sandwijck

Tentoonstelling over landgoed Sandwijck

Evenement - zondag 31 maart 2019

In het weekend van 30 en 31 maart houdt Abe Postema een tentoonstelling van zijn schilderijen over landgoed Sandwijck. Te zien zijn schilderijen die gemaakt zijn over het landschap en het landgoed. De tentoonstelling is in de oranjerie van landhuis Sluishoef op het terrein van dit landgoed.

Het aan de Utrechtseweg gelegen landgoed Sandwijck is een uithof van het voormalige klooster Oostbroek. In 1834 heeft de toenmalige eigenaar, van Boetzelaer, het park in de Engelse landschapsstijl aan laten leggen.

Sinds 1989 heeft Utrechts Landschap het park aangekocht en hebben de weilanden van het landgoed de bestemming natuur gekregen. Op dit landgoed vloeien de parkaanleg en natuur mooi samen, waardoor het zich goed leent om te schilderen.

Vanaf 1984 is er een enthousiaste groep vrijwilligers actief op het landgoed, de zogeheten Werkgroep Sandwijck. Na de aankoop van Utrechts Landschap werken zij samen met Utrechts Landschap aan het beheer van het park. Abe Postema is zelf een van de vrijwilligers die het landgoed onderhouden. In de afgelopen jaren heeft hij een reeks schilderijen van Sandwijck gemaakt, daarin komt de verbondenheid met dat landschap goed tot uitdrukking.

De tentoonstelling is lopend te bereiken vanaf de parkeerplaats op Sandwijck. Na het parkeren is het ongeveer 300 meter te voet. De route naar de oranjerie is met bordjes aangegeven. De oranjerie is op beide dagen open van 11:00 tot 17:00 uur.

  • Voor

    Kunstliefhebbers

  • Honden

    Niet toegestaan

  • Locatie of vertrekpunt

    Oranjerie van landgoed Sandwijck, Utrechtseweg 301, 3731 GA De Bilt

Delen:

Share Share