Word Beschermer
Header afbeelding

Bomen leren herkennen op Houdringe

Bomen leren herkennen op Houdringe

Wandelexcursie - zondag 17 maart 2019

Een vierluik , Bomen leren herkennen' 

Wilt u meer weten van de rijkdom aan bomen die onze omgeving herbergt? En, zou u ook uw basiskennis willen opfrissen en aan willen vullen hoe u al die bomen en struiken kunt herkennen? Ga dan met  IVN De Bilt e.o.  mee op ontdekkingstocht langs vier verschillende locaties in en rond De Bilt.

De vier wandelingen hebben als hoofdthema ‘Bomen leren herkennen’. De eerste staat in het teken van:  

‘Bomen in knop’ en is op Landgoed Houdringe. ‘Bomen in blad en bloei’ staat op de rol voor 21 april. We lopen dan een bomenrondje in het van Boetzelaer-park. Op 26 mei vervolgen wij onze weg met Bomen in het Park Bloeyendael, en op 2 juni sluiten we af met de monumentale bomen op Amelisweerd. Alle wandelingen zijn op zondagen en starten om 11 uur.  

Eerste excursie ‘Bomen in knop’, 17 maart op Houdringe.

Zondag 17 maart trappen we af met de wandeling ‘Bomen in knop’ op Landgoed Houdringe (natuurterein van Stichting het Utrechts Landschap).

In het voorjaar en in de zomer zijn bomen vaak eenvoudig te herkennen aan hun bladeren en bloemen. Dat is anders nu in de winter. Hoe zijn bomen nu te herkennen? Gelukkig is aan de knoppen, takken, schors en de groeivorm ook veel af te lezen.

Tijdens deze wandeling nemen we de proef op de som, en zullen we een aanzienlijk aantal voorkomende bomen op onze route op naam brengen. Zo leert u van onze bomende gidsen wat kenmerkend is voor de soort en de de verschillen met de andere soorten.

Ook andere aspecten van bomen zullen aan de orde komen tijdens deze wandeling. Want over bomen is heel veel te vertellen. En ook zullen we kijken of er al tekenen zijn van de naderende lente nu het zolang al zacht is geweest. De vlier loopt al aardig uit en misschien dat we de prachtige paarse vrouwelijke bloempjes van de hazelaar nog kunnen bewonderen.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Jaap Milius 030-2288636.

 • Voor

  Wandelaars, natuurliefhebbers

 • Honden

  Honden aangelijnd.

 • Kosten

  Geen

 • Locatie of vertrekpunt

  Vanaf het einde van de parkeerplaats bij de natuurijsbaan De Bilt, Visserssteeg 1. Dit is een zijweg van de rotonde op de Soestdijkseweg-Zuid in het verlengde van de Groenekanseweg.

Delen:

Share Share