Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Extra lezing Sterke vrouwen in de Vechtstreek

Maatregelen rondom corona

Geleidelijk worden de activiteiten bij Utrechts Landschap weer opgestart. Per vrijwilligersgroep is er afgewogen wat er mogelijk is met inachtneming van de coronamaatregelen. In het activiteitenoverzicht staan alleen excursies en activiteiten die weer plaatsvinden. We vragen je vriendelijk om je van tevoren in te schrijven, zodat we weten wie er komen en we niet met teveel mensen bij elkaar komen. Houd 1,5 meter afstand, ook in de natuur!

Let op: vol = vol en afzeggingen kunnen in het weekend niet meer verwerkt worden door het secretariaat. Het secretariaat is alleen op werkdagen bereikbaar.

Extra lezing Sterke vrouwen in de Vechtstreek

Overige - dinsdag 16 april 2019

Op dinsdag 16 april is er een tweede lezing over Sterke vrouwen in de Vechtstreek. De eerste lezing op 9 april is inmiddels volgeboekt. Voor deze extra lezing kunt hier echter weer inschrijven!

Belle van Zuylen (zie bijgaande foto), Magdalena Poulle en Agnes Block zijn bekende "sterke" vrouwen uit de Vechtstreek. In deze regio woonden en wonen echter veel meer invloedrijke vrouwen die hun stempel drukten op de maatschappij, op cultureel, intellectueel, botanisch, politiek, agragisch of creatief gebied. Zelfstandige vrouwen, die hun eigen pad volgden in een tijd, dat dit niet gebruikelijk was! Die hun tijd dus vaak vooruit waren en hun sporen hebben nagelaten in woord, beeld en klank.

Over deze vrouwen geeft kunsthistorica Juliette Jonker-Duynstee op dinsdagavond 16 april dus nogmaals een lezing in Kasteel Loenersloot. Een passende locatie, want ook het slot kende een paar sterke vrouwen als bewoners! Waaronder de laatste bewoonster: barones Magdalena (Madzy) Martini Buys. Beginnend in de 14e eeuw en in chronologische volgorde tot de dag van vandaag wordt in de lezing naast de ontwikkeling van de positie van de vrouw tegelijk ook de ontwikkeling van de Vechtstreek, waaronder de kastelen, de buitenplaatsen en de dorpen belicht. 

De lezing start om 20 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De lezing duurt ruim een uur. We ontvangen u met koffie of thee. Vooraf en na de lezing is er mogelijkheid tot gebruik van een hapje en/of drankje.

 

 • Voor

  Mensen, die meer van de geschiedenis van de Vechtstreek willen horen, waaronder de rol van de sterke vrouwen in die regio, in een prachtige, sfeervolle locatie. Ook de ontwikkeling van de regio komt aan bod!

 • Honden

  Zijn helaas niet toegestaan

 • Kosten

  Voor beschermers € 7,50 (pasje a.u.b. meenemen). Voor niet-beschermers € 8,50

 • Locatie of vertrekpunt

  Kasteel Loenersloot, Rijksstraatweg 211, Loenersloot. Voor parkeren is er een speciale parkeergelegenheid, aangegeven door lichtgroene borden. Medewerkers wijzen u ook de weg. Vanaf de parkeerplaats bent u in ongeveer 7 minuten bij het kasteel.

Delen:

Share Share