Word Beschermer
Header afbeelding

Zoeken naar waterdiertjes op De Kievit

Zoeken naar waterdiertjes op De Kievit

Kinderactiviteit - zondag 19 mei 2019

Kom zoeken naar waterdiertjes op natuurterrein De Kievit

Op zondag 19 mei kunnen de bezoekers van het natuurterrein “de Kievit” in Harmelen op zoek gaan naar verschillende soorten waterdieren. Met informatiemateriaal kunnen ze verschillende beestjes leren herkennen.

Met een schepnet, potjes en loepen onderzoeken we het leven in een sloot of poel. Op zoekkaarten zoeken we uit wat de vangst oplevert.  

Je ervaart wat er zoal leeft aan de waterkant en in de sloot. Misschien vang je wel kikkertjes of bootsmannetjes en schrijvertjes. Of gruwel je van bloedzuigers en slakken? Kom zelf ontdekken wat er allemaal leeft in de sloot. Vang kleine beestjes, zoek plantjes en bekijk ze onder een vergrootglas. 

De activiteiten vinden plaats op het natuurterrein “De Kievit”. Iedereen is van harte welkom tussen 14.00 en 16.00 uur op het terrein gelegen aan de Hollandse Kade achter huisnummer 3 aan de Haanwijk te Harmelen of via het voetpad naast Bisschopshof 2.

Tevens is het mogelijk de gerestaureerde daglonershuisjes te bezichtigen.

Voor nadere informatie en routebeschrijving kunt u kijken op de website www.dekievitharmelen.nl

 • Voor

  Kinderen

 • Honden

  Honden (ook aangelijnd) niet toegestaan

 • Kosten

  Geen

 • Locatie of vertrekpunt

  Het terrein is gelegen aan de Hollandse Kade achter huisnummer 3 aan de Haanwijk te Harmelen of via het voetpad naast Bisschopshof 2.

Delen:

Share Share