Word Beschermer
Header afbeelding

Utrechtse Natuurdagen - Ontstaan van de Utrechtse Heuvelrug

Utrechtse Natuurdagen - Ontstaan van de Utrechtse Heuvelrug

Wandelexcursie - zondag 6 oktober 2019

Gedurende een wandeling van ongeveer 2 uur laten twee gidsen van het IVN Heuvelrug en Kromme Rijn (Moniek Löffler en Leendert van der Velden) u beleven hoe de Utrechtse Heuvelrug zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld. We laten u kennis maken met aardkundige fenomenen zoals stuwwallen, sneeuwsmeltwaterdalen en bodems. Ook de cultuurhistorie komt aan bod, want de rol van de mens was medebepalend voor de ontwikkeling van het landschap. We hopen dat u dankzij deze wandeling nog meer gaat begrijpen van dit unieke gebied van het Utrechts Landschap en er daardoor nog meer van kunt genieten!

Van donderdag 3 oktober tot zondag 6 oktober organiseert Utrechts Landschap de Utrechtse Natuurdagen. Op zondag 6 oktober is de publieksdag: een natuurevenement waarbij iedereen welkom is die graag van én in de natuur wil leren. Rondom het thema natuurkwaliteit zijn er excursies, lezingen en workshops georganiseerd. Deelname aan de activiteiten is gratis en er is catering aanwezig deze dag. Voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten, kijk op https://www.utrechtslandschap.nl/utrechtsenatuurdagen.

  • Kosten

    Deelname is gratis

  • Locatie of vertrekpunt

    Tabaksschuur Amerongen, Veenseweg 8, 3958 ET Amerongen. Parkeren bij Sportpark De Burgwal, adres Burgwal 2-4. Vandaar ca. 5 minuten lopen.

Delen:

Share Share