Word Beschermer
Header afbeelding

Lezing en foto-expositie 'Insecten in een kleine stadstuin'

Annulering activiteiten en infocentra gesloten tot 1 juni

In verband met het coronavirus hebben we helaas moeten besluiten om alle activiteiten en excursies tot 1 juni te annuleren. Deelnemers die zich ingeschreven hebben worden per e-mail hiervan op de hoogte gebracht. Ook onze infocentra zijn tot die tijd gesloten voor publiek. Eind mei beslissen we over het wel of niet doorgaan van publieksactiviteiten na 1 juni. Kies je ervoor om toch de natuur in te gaan, neem dan de volgende richtlijnen in acht:

 • Houd 1,5 meter afstand, ook in de natuur!
 • Vermijd drukke plekken. Zoek een rustiger gebied of keer terug als het niet zo druk is. Wees zuinig op de natuur en zuinig op elkaar.
 • De maatregelen rondom corona kunnen dagelijks veranderen. Houd de website van het RIVM in de gaten voor het laatste nieuws en richtlijnen.

Lezing en foto-expositie 'Insecten in een kleine stadstuin'

Evenement - donderdag 17 oktober 2019

Vanaf 1 oktober is er een foto-expositie van Jan de Gier met als thema 'Wat leeft er allemaal in een kleine stadstuin' in de filmzaal van het Koetshuis Stoutenburg. Deze expositie is te bewonderen tijdens de openingstijden van het Informatiecentrum (Woensdag, zaterdag en zondag 12.30-16.30 uur. Van november t/m februari op woensdag gesloten.)

Over dit onderwerp geeft Jan de Gier vanavond ook een lezing. Inloop vanaf 19.15 uur.

Veel mensen hebben een tuin. Het maakt niet uit hoe klein of groot, in elke tuin kan er iets te beleven zijn. De tuin bestaat uit veel verschillende vaste planten, wat dan ook weer veel verschillende insecten aantrekt. Bijv. vliegen, honingbijen, solitaire bijen, vlinders, libellen en vogels. In deze lezing heeft de bij een hoofdrol, het gaat al jaren slecht met de bij en wat kunnen we hiermee. Hoe kunnen wij de bij helpen? Aan de hand van foto’s en achtergrondinformatie over de insecten (hoe nuttig ze kunnen zijn) neemt Jan de Gier u mee.

Volg hem op zijn facebookpagina.

Bent u vanavond verhinderd, een zelfde lezing houdt hij op donderdag 12 november 2019. Aanmelden kan hier.

 • Voor

  Volwassenen

 • Honden

  Niet toegestaan

 • Kosten

  € 4,00 Beschermers; € 5,00 Niet Beschermers

 • Locatie of vertrekpunt

  Informatiecentrum Koetshuis, Stoutenburgerlaan 4, 3835 PB Leusden

Delen:

Share Share