Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Paddenstoelenwandeling Ridderoorse Bos

Maatregelen rondom corona

Geleidelijk worden de activiteiten bij Utrechts Landschap weer opgestart. Per vrijwilligersgroep is er afgewogen wat er mogelijk is met inachtneming van de coronamaatregelen. In het activiteitenoverzicht staan alleen excursies en activiteiten die weer plaatsvinden. We vragen je vriendelijk om je van tevoren in te schrijven, zodat we weten wie er komen en we niet met teveel mensen bij elkaar komen. Houd 1,5 meter afstand, ook in de natuur!

Let op: vol = vol en afzeggingen kunnen in het weekend niet meer verwerkt worden door het secretariaat. Het secretariaat is alleen op werkdagen bereikbaar.

Paddenstoelenwandeling Ridderoorse Bos

Wandelexcursie - zondag 22 september 2019

Paddenstoelen zijn er  het hele jaar door, maar de piek ligt toch duidelijk in de herfst. Wanneer en in welke aantallen  ze precies  boven de grond komen , hangt af van temperatuur en vochtigheid.  Vorig jaar was het voor de paddenstoelen door de droge zomer een slecht jaar. Deze zomer was ook warm, maar gelukkig wel natter. Wat dat voor (positieve) gevolgen heeft voor al die wonderlijke verschijningsvormen die paddenstoelen kunnen hebben, kunnen we samen gaan ontdekken.
Wilt u zich laten verrassen door wat de natuur voor ons in petto heeft? Ga dan met ons, de gidsen van het IVN De Bilt, mee op pad om te kijken in het Ridderoordse Bos van het Utrechts Landschap, wat we aantreffen. 

Tijdens een wandeling van ongeveer 2 uur lang vertellen we u over het ontstaan en de functie van paddenstoelen en hoe u de verschillende soorten kunt herkennen. De wandeling is gratis. U hoeft zich niet van tevoren op te geven. Volwassenen en kinderen zijn welkom, honden kunnen niet mee.

Start om 11.00 uurop de parkeerplaats aan de Gezichtslaan in Bilthoven.

Wilt u iets vragen? Bel Ina van den Berge (06 54660713) of Jaap Milius (030 2288636).

Zie ook www.ivn.nl

 • Voor

  Natuurliefhebbers, wandelaars

 • Honden

  Honden zijn (ook aangelijnd) niet toegestaan

 • Kosten

  Geen

 • Locatie of vertrekpunt

  Parkeerplaats aan de Gezichtslaan in Bilthoven.

Delen:

Share Share