Word Beschermer
Header afbeelding

Paddenstoelen en kabouters op De Kievit

Paddenstoelen en kabouters op De Kievit

Kinderactiviteit - zondag 13 oktober 2019

Het is weer herfst, dus paddenstoelentijd! Op zondag 13 oktober  tussen 14.00 en 16.00 uur is er weer een bezoekdag op het natuurcentrum “De Kievit” in Harmelen, met activiteiten rond het thema paddenstoelen.  Het is de laatste tijd aardig vochtig geweest, wat gunstig is voor paddenstoelen, daarom hopen wij u een rondleiding langs een aantal paddenstoelen te kunnen bieden. Hierbij worden enkele bijzonderheden van diverse paddenstoelen verteld. In het educatief centrum staan microscopen opgesteld zodat ook kleinere onderdelen nader zijn te bestuderen. 

Voor de kinderen is er een speurtocht uitgezet. Zij gaan op zoek naar kabouters en vinden dan een opdracht. Aan de hand van deze opdrachten wordt er meer geleerd over de groei en verschijning van paddenstoelen. Daarnaast kunt u een rondwandeling maken over het terrein met de natuurplas, de boomgaard en de bloemen-, kruiden- en groentetuinen bezichtigen. Ook kunt u de daglonershuisjes met historische stijlkamer en verzameling oude boerengereedschappen bezichtigen.  

De Kievit is gelegen aan de Hollandse Kade achter huisnummer 3 aan de Haanwijk te Harmelen. Komt u met de auto dan kunt u beter de ingang naast Bisschopshof 2 nemen.

Voor nadere informatie en routebeschrijving kunt u onze website  www.dekievitharmelen.nl  bezoeken.

 • Voor

  Kinderen, volwassenen

 • Honden

  Honden zijn (ook aangelijnd) niet toegestaan.

 • Kosten

  Geen

 • Locatie of vertrekpunt

  Hollandse Kade achter huisnummer 3 aan de Haanwijk te Harmelen. Komt u met de auto dan kunt u beter de ingang naast Bisschopshof 2 nemen.

Delen:

Share Share