Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Natuurwandeling in bos Birkhoven

Maatregelen rondom corona

Geleidelijk worden de activiteiten bij Utrechts Landschap weer opgestart. Per vrijwilligersgroep is er afgewogen wat er mogelijk is met inachtneming van de coronamaatregelen. In het activiteitenoverzicht staan alleen excursies en activiteiten die weer plaatsvinden. We vragen je vriendelijk om je van tevoren in te schrijven, zodat we weten wie er komen en we niet met teveel mensen bij elkaar komen.

Een aantal infocentra is weer open voor publiek. Bekijk de pagina van het desbetreffende infocentrum voor de meest actuele informatie.

Kies je ervoor om de natuur in te gaan, neem dan de volgende richtlijnen in acht:

 • Houd 1,5 meter afstand, ook in de natuur!
 • Vermijd drukke plekken. Zoek een rustiger gebied of keer terug als het niet zo druk is. Wees zuinig op de natuur en zuinig op elkaar.

Natuurwandeling in bos Birkhoven

Wandelexcursie - zondag 2 februari 2020

Een natuurwandeling, belevingstocht, door het bos Birkhoven onder leiding van gidsen die een ode aan dit bos brengen en tal van interessante wetenswaardigheden vertellen over het ontstaan van dit bijzondere bos. Zo komt u het een en ander te weten over de verschillende boomsoorten die er zijn, de dieren die er leven en het bosbeheer. Ook bezoekt u het waardevolle pinetum: een naaldbomentuin met vele uitheemse soorten zoals sequoia en reuzelevensboom; de bosvijver, de uitzichtheuvel en de rhododendronvallei.

Verzamelen is vanaf 13.45 uur op de parkeerplaats. Deze wandeling is minder geschikt voor kinderen.

 • Voor

  Natuurliefhebbers

 • Honden

  Niet toegestaan

 • Kosten

  Gratis

 • Locatie of vertrekpunt

  Parkeerplaats naast Barchman Wuytierslaan 232 (afslag Out in Action / Bosbad), 3819 AC Amersfoort

Delen:

Share Share