Word Beschermer
Header afbeelding

Nestkasten timmeren op De Kievit

Nestkasten timmeren op De Kievit

Kinderactiviteit - zondag 10 november 2019

Een nestkast in de tuin geeft veel kijkplezier. Het creëert namelijk de mogelijkheid om de vogels van dichtbij te bekijken. Tevens schenkt u ze een helpende hand, want steeds meer nestplaatsen verdwijnen: akkers worden armer, gaten en kieren in gebouwen worden gedicht, kapotte dakpannen worden vervangen en oude boomholtes zijn zeldzaam.

Het kastje is geschikt voor de huismus, maar ook koolmezen, pimpelmezen, gekraagde roodstaarten en vliegenvangers maken graag gebruik van het nestkastje. U kunt op eenvoudige wijze uw eigen nestkastje maken, tegen tegen een geringe vergoeding van € 5,00 euro voor de materiaalkosten. Als het het erg druk wordt, is het handig, om een eigen hamer mee te nemen. Leeftijd vanaf 8 jaar, gezien de vereiste handvaardigheid.

Wij willen de vogels helpen door u op zondag 10 november vanaf 14.00 uur in de gelegenheid te stellen een nestkastje voor hen te timmeren. 

Voor nadere informatie en routebeschrijving zie onze website www.dekievitharmelen.nl

 • Voor

  Kinderen

 • Honden

  honden zijn (ook aangelijnd) niet toegestaan

 • Kosten

  € 5,00

 • Locatie of vertrekpunt

  De Kievit is gelegen aan de Hollandse Kade achter huisnummer 3 aan de Haanwijk te Harmelen: via het voetpad op de Bisschopshof naast nr. 2 is meer parkeerruimte.

Delen:

Share Share