Word Beschermer
Header afbeelding

Expositie over vogels in De Schammer

Annulering activiteiten en infocentra gesloten

In verband met het coronavirus hebben we helaas moeten besluiten om alle activiteiten en excursies tot nader bericht te annuleren. Ook zijn de meeste van onze infocentra gesloten voor publiek. 'T Winkeltje van Oostbroek is weer open en informatiecentrum Blauwe Kamer is vanaf 4 juli open in de weekenden. We bekijken per gebied of dat er deze zomer weer publieksactiviteiten zoals excursies mogelijk zijn. De meest actuele informatie hierover vind je op deze website en via onze social media.

Kies je ervoor om de natuur in te gaan, neem dan de volgende richtlijnen in acht :

 • Houd 1,5 meter afstand, ook in de natuur!
 • Vermijd drukke plekken. Zoek een rustiger gebied of keer terug als het niet zo druk is. Wees zuinig op de natuur en zuinig op elkaar.

Expositie over vogels in De Schammer

Evenement - zaterdag 15 februari 2020

Deze expositie is te bezichtigen van 15 februari tot 26 april 2020 in Koetshuis Stoutenburg

Vogels! Wie houdt er niet van!

Zonder vogels zou onze leefomgeving een stuk minder aantrekkelijk zijn. De zang, hun kleur, de dynamiek van het vliegen, hun levendigheid. Daar worden mensen blij van. Alleen als je een beetje dichtbij komt, dan vliegen ze weg.

In het voorjaar 2020 is er in ons Informatiecentrum Koetshuis Stoutenburg een vogeltentoonstelling. Utrechts Landschap wil u kennis laten maken met de vogels van De Schammer, het nieuwe natuurgebied aan de rand van Amersfoort.

Altijd al een blauwborst willen zien? Benieuwd naar de onopvallende rietvogeltjes als kleine karekiet, rietzanger of rietgors, of naar de malle brede schoffelsnavel van een slobeend? Wist u dat vogels holle botten hebben? Dat elke snavel een aparte functie heeft?  Dit is uw kans!

Een veelheid van opgezette vogels is dan tentoongesteld in aantrekkelijke nagebootste biotoopjes. Van dichtbij kunt u hun grootte, hun verenpak en hun snavels  zien. Ook hun diverse zang kunt u horen. U ontdekt dat vogels in families horen, met dezelfde kenmerken. U en uw kind(eren) krijgen beknopte informatie over onze gevederde vrienden. Er zullen voor de kinderen activiteiten zijn.

Onze gastvrouwen en-heren zullen u graag verwelkomen. Tot dan!

Het team van Het Koetshuis.

 • Voor

  Vogelliefhebbers

 • Honden

  Toegestaan, mits aangelijnd

 • Kosten

  Gratis

 • Locatie of vertrekpunt

  Informatiecentrum Koetshuis Stoutenburg, Stoutenburgerlaan 4, 3835 PB Stoutenburg Openingstijden: woensdag, zaterdag en zondag 12.30-16.30 uur. In februari op woensdag gesloten.

Delen:

Share Share