Word Beschermer
Header afbeelding

Natuurexcursie Park Vliegbasis Soesterberg

Annulering activiteiten en infocentra gesloten tot 1 juni

In verband met het coronavirus hebben we helaas moeten besluiten om alle activiteiten en excursies tot 1 juni te annuleren. Deelnemers die zich ingeschreven hebben worden per e-mail hiervan op de hoogte gebracht. Ook onze infocentra zijn tot die tijd gesloten voor publiek. Eind mei beslissen we over het wel of niet doorgaan van publieksactiviteiten na 1 juni. Kies je ervoor om toch de natuur in te gaan, neem dan de volgende richtlijnen in acht:

 • Houd 1,5 meter afstand, ook in de natuur!
 • Vermijd drukke plekken. Zoek een rustiger gebied of keer terug als het niet zo druk is. Wees zuinig op de natuur en zuinig op elkaar.
 • De maatregelen rondom corona kunnen dagelijks veranderen. Houd de website van het RIVM in de gaten voor het laatste nieuws en richtlijnen.

Natuurexcursie Park Vliegbasis Soesterberg

Fietsexcursie - zondag 5 april 2020

Park Vliegbasis Soesterberg, een groot deel van de voormalige vliegbasis Soesterberg, heeft zich als gevolg van bijna een eeuw militair gebruik ontwikkeld tot een uniek natuurgebied. Het Park is sinds 15 december 2017 eigendom van Utrechts Landschap, natuurwaarden en militaire historie zijn daarmee veilig gesteld. Ook op het buitenterrein van het Nationaal Militair Museum is ruimte voor natuurontwikkeling. 

Onze gidsen nemen u mee op een fietsexcursie over het terrein om de natuur(ontwikkeling) en de samenhang met militair gebruik nader te ontdekken.

Het seizoen is sterk bepalend voor de lokaties die worden bezocht. De gidsen lichten de noodzaak toe om delen van het Park voor het publiek -beperkt- afgesloten te houden.

De fietsexcursie natuur vindt in de periode maart t/m oktober iedere eerste zondagochtend van de maand plaats. Neem zelf uw fiets mee. Duur van de fietsexcursie is ca. 2 uur.

 • Voor

  Natuurliefhebbers

 • Honden

  Niet toegestaan

 • Kosten

  Gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom

 • Locatie of vertrekpunt

  Fietsenstalling 2 naast parkeerplaats P1 van het Nationaal Militair Museum, Verlengde Paltzerweg 1, Soesterberg.

Reserveer deze activiteit

Overige data

Datum Tijd
03-05-2020 10:30 Reserveren
07-06-2020 10:30 Reserveren
05-07-2020 10:30 Reserveren
02-08-2020 10:30 Reserveren
06-09-2020 10:30 Reserveren
04-10-2020 10:30 Reserveren

Delen:

Share Share