Word Beschermer
Header afbeelding

Van winter naar voorjaar op Sandwijck

Annulering activiteiten en infocentra gesloten tot 1 juni

In verband met het coronavirus hebben we helaas moeten besluiten om alle activiteiten en excursies tot 1 juni te annuleren. Deelnemers die zich ingeschreven hebben worden per e-mail hiervan op de hoogte gebracht. Ook onze infocentra zijn tot die tijd gesloten voor publiek. Eind mei beslissen we over het wel of niet doorgaan van publieksactiviteiten na 1 juni. Kies je ervoor om toch de natuur in te gaan, neem dan de volgende richtlijnen in acht:

 • Houd 1,5 meter afstand, ook in de natuur!
 • Vermijd drukke plekken. Zoek een rustiger gebied of keer terug als het niet zo druk is. Wees zuinig op de natuur en zuinig op elkaar.
 • De maatregelen rondom corona kunnen dagelijks veranderen. Houd de website van het RIVM in de gaten voor het laatste nieuws en richtlijnen.

Van winter naar voorjaar op Sandwijck

Wandelexcursie - zondag 23 februari 2020

Op zondag 23 februari organiseert de Werkgroep Sandwijck samen met Utrechts Landschap een rondleiding over het landgoed Sandwijck. Ook in de winter is er veel te zien. De eeuwenoude bomen komen nu heel mooi tot hun recht en het wuivende riet geeft het landgoed een eigen karakter. En, het voorjaar kondigt zich aan. Sommige sneeuwklokjes bloeien al een hele tijd, honderden andere komen nu open. Crocussen beginnen te bloeien en daarmee zien we ook de eerste hommels al rondvliegen. De das komt steeds vaker zijn burcht uit, dus grote kans dat we sporen van dit bijzondere nachtdier zien.   

De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Het verzamelpunt is de parkeerplaats op Sandwijck. U vindt deze aan de Utrechtseweg 301, recht tegenover het Van Boetzelaerpark. Als het vochtig weer is, zijn laarzen of hoge schoenen nodig. De rondleiding is gratis.

 • Voor

  Natuurliefhebbers, wandelaars

 • Honden

  Honden zijn (ook aangelijnd) niet toegestaan op Sandwijck.

 • Kosten

  Geen

 • Locatie of vertrekpunt

  Verzamelpunt is de parkeerplaats op Sandwijck, gelegen aan de Utrechtseweg 301, recht tegenover het Van Boetzelaerpark.

Delen:

Share Share