Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Wandelexcursie op Plantage Willem III

Maatregelen rondom corona

Geleidelijk worden de activiteiten bij Utrechts Landschap weer opgestart. Per vrijwilligersgroep is er afgewogen wat er mogelijk is met inachtneming van de coronamaatregelen. In het activiteitenoverzicht staan alleen excursies en activiteiten die weer plaatsvinden. We vragen je vriendelijk om je van tevoren in te schrijven, zodat we weten wie er komen en we niet met teveel mensen bij elkaar komen.

Een aantal infocentra is weer open voor publiek. Bekijk de pagina van het desbetreffende infocentrum voor de meest actuele informatie.

Kies je ervoor om de natuur in te gaan, neem dan de volgende richtlijnen in acht:

 • Houd 1,5 meter afstand, ook in de natuur!
 • Vermijd drukke plekken. Zoek een rustiger gebied of keer terug als het niet zo druk is. Wees zuinig op de natuur en zuinig op elkaar.

Wandelexcursie op Plantage Willem III

Wandelexcursie - woensdag 12 augustus 2020

Plantage Willem III bestaat uit een buitenlands aandoend, glooiend landschap. Op de Plantage bevinden zich diverse sneeuwsmeltwaterdalen uit de laatste ijstijd. Eén daarvan is dankzij de heide-uitbreiding in 2011 weer prachtig te zien. Op de Plantage ligt een van de grootste droge schraalgraslanden van de provincie Utrecht. De graslanden worden begraasd door halfwilde gallowayrunderen, konikpaarden en wilde damherten. De gevarieerde begroeiing van kruidenrijke graslanden, boomgroepjes en struweel is van grote betekenis voor vogels als roodborsttapuit, geelgors, gekraagde roodstaart en boomleeuwerik. Ook de zandhagedis, vele vlinders, sprinkhanen en kleine zoogdieren voelen zich hier goed thuis. Geniet onder leiding van een gids van deze prachtige natuur.

 • Voor

  Wandelaars

 • Honden

  Niet toegestaan

 • Kosten

  Geen

 • Locatie of vertrekpunt

  Parkeerplaats tussen kom Elst en het ecoduct aan de N225 tussen Rhenen en Elst

Reserveer deze activiteit

 • woensdag 12 augustus om 14:00 Vol

Overige data

Datum Tijd
05-09-2020 14:00 Vol
10-10-2020 14:00 Reserveren
07-11-2020 14:00 Reserveren

Delen:

Share Share