Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Excursie in Blauwe Kamer

Maatregelen rondom corona

Geleidelijk worden de activiteiten bij Utrechts Landschap weer opgestart. Per vrijwilligersgroep is er afgewogen wat er mogelijk is met inachtneming van de coronamaatregelen. In het activiteitenoverzicht staan alleen excursies en activiteiten die weer plaatsvinden. We vragen je vriendelijk om je van tevoren in te schrijven, zodat we weten wie er komen en we niet met teveel mensen bij elkaar komen.

Een aantal infocentra is weer open voor publiek. Bekijk de pagina van het desbetreffende infocentrum voor de meest actuele informatie.

Kies je ervoor om de natuur in te gaan, neem dan de volgende richtlijnen in acht:

 • Houd 1,5 meter afstand, ook in de natuur!
 • Vermijd drukke plekken. Zoek een rustiger gebied of keer terug als het niet zo druk is. Wees zuinig op de natuur en zuinig op elkaar.

Excursie in Blauwe Kamer

Wandelexcursie - zaterdag 8 augustus 2020

In natuurgebied de Blauwe Kamer heeft het water van de Nederrijn vrij spel. De natuur in de Blauwe Kamer is dankzij overstromingen voortdurend in beweging en ontwikkeling.
De dynamiek van de rivier zorgt voor hoogteverschillen en trekt bijzondere planten en dieren aan. Bloemrijke vegetaties geven de Blauwe Kamer kleur. Op diverse plaatsen groeit wilgenbos en zijn moerassen ontstaan. Een van de wilgenbossen herbergt een grote kolonie lepelaars, een van de ruim 70 soorten broedvogels die het gebied rijk is. De flora is rijk en bestaat soms uit soorten die voorheen niet uit het riviergebied bekend waren, zoals het fraai duizendguldenkruid. Geniet onder leiding van een gids van deze prachtige natuur.

 • Voor

  Wandelaars, natuurliefhebbers

 • Honden

  Honden zijn niet toegestaan

 • Kosten

  Geen

 • Locatie of vertrekpunt

  Infocentrum, Blauwe Kamer 15, 6702 PA Wageningen

Datum en tijd

 • zaterdag 8 augustus om 10:00

Overige data

Datum Tijd
09-09-2020 14:00 Vol
10-10-2020 10:00 Reserveren
11-11-2020 14:00 Reserveren
12-12-2020 11:00 Reserveren

Delen:

Share Share