Word Beschermer
Header afbeelding

Wandeling Hoog Moersbergen en Stameren

Annulering activiteiten en infocentra gesloten tot 1 juni

In verband met het coronavirus hebben we helaas moeten besluiten om alle activiteiten en excursies tot 1 juni te annuleren. Deelnemers die zich ingeschreven hebben worden per e-mail hiervan op de hoogte gebracht. Ook onze infocentra zijn tot die tijd gesloten voor publiek. Eind mei beslissen we over het wel of niet doorgaan van publieksactiviteiten na 1 juni. Kies je ervoor om toch de natuur in te gaan, neem dan de volgende richtlijnen in acht:

 • Houd 1,5 meter afstand, ook in de natuur!
 • Vermijd drukke plekken. Zoek een rustiger gebied of keer terug als het niet zo druk is. Wees zuinig op de natuur en zuinig op elkaar.
 • De maatregelen rondom corona kunnen dagelijks veranderen. Houd de website van het RIVM in de gaten voor het laatste nieuws en richtlijnen.

Wandeling Hoog Moersbergen en Stameren

Wandelexcursie - zaterdag 11 april 2020

Zaterdag 11 april vertrekken we om 10.00 uur voor een wandeling door de heide en de bossen van Hoog Moersbergen en Stameren. Voor het vertrek verzamelen we op de Parkeerplaats 'Groene Entree Zanderij Maarn' aan de Bergweg in Maarn.

Bij deze wandeling van Utrechts Landschap neemt de gids u mee naar de kleine heide naar de plaats waar waarschijnlijk een urnenveld ligt. Hij vertelt u over het bosbeheer van Utrechts Landschap en zal letterlijk stil staan bij een aantal bomen om daar wetenswaardigheden over te vertellen. Neem dus uw camera mee. Ook komen wij langs het ”apenbosje” waar een mysterieus kasteeltje gestaan heeft. De gids ontrafelt voor u het mysterie.

Kent u de Douglas, de Robinia (of valse acacia), de Zachte en Ruwe berk? Wij komen ze tegen op deze wandeling van 1 ½ á 2 uur. Met een beetje geluk horen wij de raaf en zien wij de buizerd overvliegen. Ook is er een kans om de grote bonte specht te horen en te zien. Waarom zijn we zuinig op onze zomereik en waarom de tamme kastanje en Amerikaanse eik soms verwijderd worden en waarom de Douglas soms mag blijven en soms moet wijken? Het wordt u allemaal uitgelegd tijdens deze wandeling.

U hoeft zich niet vooraf aan te melden. Er zijn geen kosten aan de wandeling verbonden.

 • Voor

  Jong en Oud

 • Honden

  Toegestaan, mits aangelijnd

 • Kosten

  Gratis

 • Locatie of vertrekpunt

  Parkeerplaats Groene entree Maarn aan de Bergweg in Maarn

Datum en tijd

 • zaterdag 11 april om 10:00

Delen:

Share Share