Word Beschermer
Header afbeelding

Aan de Boemel in de Natuur

Annulering activiteiten en infocentra gesloten tot 1 juni

In verband met het coronavirus hebben we helaas moeten besluiten om alle activiteiten en excursies tot 1 juni te annuleren. Deelnemers die zich ingeschreven hebben worden per e-mail hiervan op de hoogte gebracht. Ook onze infocentra zijn tot die tijd gesloten voor publiek. Eind mei beslissen we over het wel of niet doorgaan van publieksactiviteiten na 1 juni. Kies je ervoor om toch de natuur in te gaan, neem dan de volgende richtlijnen in acht:

 • Houd 1,5 meter afstand, ook in de natuur!
 • Vermijd drukke plekken. Zoek een rustiger gebied of keer terug als het niet zo druk is. Wees zuinig op de natuur en zuinig op elkaar.
 • De maatregelen rondom corona kunnen dagelijks veranderen. Houd de website van het RIVM in de gaten voor het laatste nieuws en richtlijnen.

Aan de Boemel in de Natuur

Overige - zaterdag 4 april 2020

Voor iedereen die wat slechter ter been is, is er nu de mogelijkheid om te genieten van de prachtige natuur in onze bosrijke omgeving.

In samenwerking met Utrechts Landschap starten de vrijwilligers van Het Amerongse Bos deze zomer met een nieuwe activiteit onder de naam Bosboemel. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om, evt. samen met een vriend of vriendin, een mooie rondrit van ongeveer een uur te maken en de rust en schoonheid van de Amerongse bossen te ervaren.

Met een gids, die ook uw chauffeur is, rijdt u in een golfkar vanaf de Tabaksschuur aan de Veenseweg 8 in Amerongen dwars door de bossen. U geniet u van de afwisselende natuur en bezoekt een aantal fraaie uitzichtpunten waar u kunt uitkijken over de heuvelrug en de uiterwaarden. Onderweg vertelt de gids u allerlei interessante wetenswaardigheden over de omgeving en de natuur in het gebied waardoor u rijdt. De golfkar biedt plaats aan 6 personen incl. de chauffeur. Na ongeveer een uur komt u weer terug bij het Informatiecentrum in de Tabaksschuur.

De kosten van een rit voor het seizoen 2020 zijn € 5,00 p/persoon. Als dat nodig is kunt u een begeleider meenemen. Deze zomer rijdt de Bosboemel 4 en 5 april, 16 en 17 mei, 20 en 21 juni, 18 en 19 juli, 15 en 16 augustus en 19 en 20 september. Voor nadere informatie of als u zich wilt opgeven mailt u naar: bosboemel.UL@gmail.com

 • Voor

  Personen die slechter ter been zijn

 • Honden

  Niet toegestaan

 • Kosten

  € 5,00

 • Locatie of vertrekpunt

  Infocentrum Utrechts Landschap Veenseweg 8 Amerongen

Datum en tijd

 • zaterdag 4 april om 10:00

Delen:

Share Share