Word Beschermer
Header afbeelding

Rondleiding door park Kasteel Loenersloot

Rondleiding door park Kasteel Loenersloot

Rondleiding - woensdag 16 oktober 2019

Rondleiding in PARK bij Kasteel Loenersloot (voor rondleiding in KASTEEL: zie ELDERS op deze site!)

Het kasteelpark is een 18e-eeuws Van Laar-park, naar binnen gekeerd en met nauwelijks zichtlijnen op bv. kerktorens of buitenplaatsen. Het heeft veel waterpartijen en kronkelende paadjes. Een aantal kunstmatige heuveltjes en een bruggetje completeren een intiem, ruimtelijk zeer effectief ingericht wandelpark. In het park bevinden zich ook vier groepsschuilplaatsen die tijdens de mobilisatie voor de Tweede Wereldoorlog als zodanig zijn gebruikt.

Vele jaren nagelaten onderhoud deed het park in een wildernis veranderen. Sinds een aantal jaren is de restauratie opgepakt. Deze is in 2015 grotendeels afgerond. De structuur is hersteld. Het resultaat: een schitterend, weer  toegankelijk park, waarin het aangenaam vertoeven is en dat alleszins een bezoek waard is.

In april t/m oktober vindt eens per maand (meestal zaterdag om 13.30 uur) een rondleiding plaats. De gidsen vertellen u dan over de geschiedenis van het park, wijzen u op de structuur, besteden aandacht aan de tuinsieraden (o.a. kluizenaarshut), spreken over de omvangrijke restauratie en gaan uiteraard ook in op de vele bomen (essen!) en planten in het park. Een rondleiding duurt ruim een uur en is gratis. U dient wel te reserveren.

Voor nadere informatie over bezoeken met grote en/of eigen groepen kunt u contact opnemen met de commissie Kasteel Loenersloot (kasteelloenersloot15@gmail.com of 030-6041885).  U kunt daar ook verzoeken indienen voor een (betaalde) parkrondleiding buiten de geplande maandelijkse rondleidingen. Of een kasteelrondleiding combineren met een parkrondleiding!

 • Voor

  Liefhebbers van historische (kasteel)parken, natuurliefhebbers, mensen die een mooi park waarderen

 • Honden

  Deze zijn in het park beslist niet toegestaan

 • Kosten

  Die zijn er op de reguliere rondleiddagen niet. Speciale rondleidingen voor groepen buiten die dagen kosten € 60,00

 • Locatie of vertrekpunt

  De brug, die toegang geeft tot het park, meteen rechts na de ophaalbrug bij het kasteel. Parkeren op de daarvoor ingerichte parkeerplaats (met lichtgroene borden aangegeven). Naar het park is het dan 10 min. lopen.

Overige data

Datum Tijd
26-10-2019 13:30 Reserveren

Delen:

Share Share