Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Rondleiding door park Kasteel Loenersloot

Maatregelen rondom corona

Geleidelijk worden de activiteiten bij Utrechts Landschap weer opgestart. Per vrijwilligersgroep is er afgewogen wat er mogelijk is met inachtneming van de coronamaatregelen. In het activiteitenoverzicht staan alleen excursies en activiteiten die weer plaatsvinden. We vragen je vriendelijk om je van tevoren in te schrijven, zodat we weten wie er komen en we niet met teveel mensen bij elkaar komen. Houd 1,5 meter afstand, ook in de natuur!

Let op: vol = vol en afzeggingen kunnen in het weekend niet meer verwerkt worden door het secretariaat. Het secretariaat is alleen op werkdagen bereikbaar.

Rondleiding door park Kasteel Loenersloot

Rondleiding - zaterdag 26 juni 2021

Rondleiding in PARK bij Kasteel Loenersloot (voor rondleiding in KASTEEL: zie ELDERS op deze site!)

WE GAAN WEER DOOR HET PARK RONDLEIDEN! En wel maandelijks VANAF 26 JUNI.

Het kasteelpark is een 18e-eeuws Van Laar-park, de tuinarchitect uit de 18e eeuw. Het park is naar binnen gekeerd en heeft nauwelijks zichtlijnen op bv. kerktorens of buitenplaatsen. Er zijn veel waterpartijen en kronkelende paadjes. Een aantal kunstmatige heuveltjes en een bruggetje completeren een intiem, ruimtelijk zeer effectief ingericht wandelpark. In het park bevinden zich ook vier groepsschuilplaatsen die tijdens de mobilisatie voor de Tweede Wereldoorlog als zodanig zijn gebruikt.

Vele jaren nagelaten onderhoud deed het park in een wildernis veranderen. Sinds een aantal jaren is de restauratie opgepakt. Deze is in 2015 grotendeels afgerond. De structuur is hersteld. Het resultaat: een schitterend, weer  toegankelijk park, waarin het aangenaam vertoeven is en dat alleszins een bezoek waard is.

Vanwege het Covid-19-virus wordt er pas vanaf 26 juni weer maandelijks "corona-proof" rondgeleid. We leiden rond in groepjes van maximaal 4 bezoekers boven de 12 jaar en houden ons strikt aan de RIVM-maatregelen zoals onder meer de anderhalve meter afstand-regel. De rondleidingen zijn maandelijks op een zaterdag om 14.30 en 14.45 uur. Komt u op tijd (niet veel vroeger) en houdt u zich a.u.b. ook aan de RIVM-regels. U komt uiteraard niet als u Covid-19-achtige klachten of temperatuursverhoging heeft. Dat wordt u ook gevraagd. Ook vragen we u een contactformuliertje in te vullen. Uw bezoek is geheel op eigen risico.

De gids vertelt u over de geschiedenis van het park, wijst u op de structuur en besteedt aandacht aan de tuinsieraden (o.a. de kluizenaarshut). Ook komt de omvangrijke restauratie aan de orde en wordt uiteraard ook ingegaan op de vele bomen (essen!) en planten in het park. Een rondleiding duurt ruim een uur en is gratis. U dient wel te reserveren.

Voor nadere informatie over bezoeken met grote en/of eigen groepen kunt u contact opnemen met de commissie Kasteel Loenersloot (kasteelloenersloot15@gmail.com of 030-6041885).  U kunt daar ook verzoeken indienen voor een (betaalde) parkrondleiding buiten de geplande maandelijkse rondleidingen. Of een kasteelrondleiding combineren met een parkrondleiding! Voor een kasteelrondleiding kunt u hier reserveren.

 • Voor

  Liefhebbers van historische (kasteel)parken, natuurliefhebbers, mensen die een mooi park waarderen

 • Honden

  Deze zijn in het park beslist niet toegestaan

 • Kosten

  Die zijn er op de reguliere rondleiddagen niet. Speciale rondleidingen voor groepen buiten die dagen kosten € 95,00

 • Locatie of vertrekpunt

  De brug naar het park, meteen rechts na de ophaalbrug bij het kasteel. Parkeren: zoek een plaatsje in het dorp. Of kom per fiets of met bus 120 (halfuursdienst, halte voor het kasteel).

Overige data

Datum Tijd
24-07-2021 14:30 Reserveren
24-07-2021 14:45 Reserveren

Delen:

Share Share