Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Publiekswandeling Amerongse Bos

Maatregelen rondom corona

Geleidelijk worden de activiteiten bij Utrechts Landschap weer opgestart. Per vrijwilligersgroep is er afgewogen wat er mogelijk is met inachtneming van de coronamaatregelen. In het activiteitenoverzicht staan alleen excursies en activiteiten die weer plaatsvinden. We vragen je vriendelijk om je van tevoren in te schrijven, zodat we weten wie er komen en we niet met teveel mensen bij elkaar komen.

Een aantal infocentra is weer open voor publiek. Bekijk de pagina van het desbetreffende infocentrum voor de meest actuele informatie.

Kies je ervoor om de natuur in te gaan, neem dan de volgende richtlijnen in acht:

 • Houd 1,5 meter afstand, ook in de natuur!
 • Vermijd drukke plekken. Zoek een rustiger gebied of keer terug als het niet zo druk is. Wees zuinig op de natuur en zuinig op elkaar.

Publiekswandeling Amerongse Bos

Wandelexcursie

Publiekswandeling in het Amerongse bos

Het voorjaar ligt al weer even achter ons. De zomer laat zien dat de bomen en planten weer volop in hun groei en bloei zijn gekomen. Altijd weer een lust voor onze zintuigen om de wisseling van de seizoenen in het bos waar te nemen. Zo zijn de bomen van elkaar te onderscheiden door hun bladerpracht en de vogels door hun fluitgedrag. Door zijn ligging en historie nemen het Amerongse bos en de aangrenzende uiterwaarden een bijzondere plaats in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug in. De Stichting Utrechts Landschap houdt door een gepast beheer de schoonheid van de natuur in stand en voegt daar, in samenwerking met andere natuurorganisaties, extra natuurwaarden aan toe, zoals b.v. door het omvormen van delen van de uiterwaarden tot een bijzonder natuurreservaat. Tijdens deze wandeling die 1,5 tot 2 uur duurt laat onze gids u nader kennis maken met deze gebieden

Vanwege de maatregelen met betrekking tot het Coronavirus is de deelname beperkt tot 20 personen en zal men de 1,5 meterregel in acht nemen. Indien u de rondleiding op woensdag 5 augustus a.s. wil meemaken, dient u zich vooraf aan te melden via de website van Utrechts Landschap.

We vertrekken op woensdag 5 augustus om 19.00 uur vanaf het informatiecentrum aan de Veenseweg 8 in Amerongen. Parkeren kunt u aan de Burgwal. Deelname aan deze wandeling is gratis.

 • Voor

  Jong en Oud

 • Kosten

  Gratis

 • Locatie of vertrekpunt

  Infocentrum Utrechts Landschap Veenseweg 8 Amerongen

Delen:

Share Share