Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Speuren naar oude appel- en perenrassen

Maatregelen rondom corona

Geleidelijk worden de activiteiten bij Utrechts Landschap weer opgestart. Per vrijwilligersgroep is er afgewogen wat er mogelijk is met inachtneming van de coronamaatregelen. In het activiteitenoverzicht staan alleen excursies en activiteiten die weer plaatsvinden. We vragen je vriendelijk om je van tevoren in te schrijven, zodat we weten wie er komen en we niet met teveel mensen bij elkaar komen.

Een aantal infocentra is weer open voor publiek. Bekijk de pagina van het desbetreffende infocentrum voor de meest actuele informatie.

Kies je ervoor om de natuur in te gaan, neem dan de volgende richtlijnen in acht:

 • Houd 1,5 meter afstand, ook in de natuur!
 • Vermijd drukke plekken. Zoek een rustiger gebied of keer terug als het niet zo druk is. Wees zuinig op de natuur en zuinig op elkaar.

Speuren naar oude appel- en perenrassen

Kinderactiviteit - zondag 20 september 2020

Er is weer een bezoekdag, zondag 20 september, op het natuurterrein “De Kievit” te Harmelen. U bent welkom vanaf 14.00 uur.

Door de droogte dit jaar hangt er nog maar weinig fruit aan de bomen. Maar aan de hand van een beschrijving kan een rondwandeling door de boomgaard met oude appel- en perenrassen worden gemaakt, waarbij gewezen wordt op de specifieke bijzonderheden van deze rassen, zoals de Winterjan, de Groninger Kroon, de Bloedpeer en de Maagdenpeer.

Kinderen kunnen onder begeleiding meedoen aan een speurtocht met vragen, die met de aanwijzingen op de bomen beantwoord worden.

Er is cider gemaakt van het fruit in de boomgaard, die geproefd kan worden en ook te koop is. Hetzelfde geldt voor de biologische kievitwijn; ook zijn er diverse tuinkruiden te koop.

Daarnaast kunt u de daglonershuisjes (met historische stijlkamer) bezichtigen, en een rondwandeling maken over het terrein, met de natuurplas.

 

De Kievit is gelegen bereikbaar via de ingang naast Bisschopshof 2.

Voor nadere informatie en routebeschrijving kunt u onze

website www.dekievitharmelen.nl bezoeken.

 • Voor

  Kinderen, volwassenen

 • Honden

  honden zijn (ook aangelijnd) niet toegestaan

 • Kosten

  Geen

 • Locatie of vertrekpunt

  De Kievit aan de Hollandse kade is bereikbaar via de ingang naast Bisschopshof 2

Delen:

Share Share