Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

GEANNULEERD: Herfstwandeling over Heerlijkheid Stoutenburg

Maatregelen rondom corona

Geleidelijk worden de activiteiten bij Utrechts Landschap weer opgestart. Per vrijwilligersgroep is er afgewogen wat er mogelijk is met inachtneming van de coronamaatregelen. In het activiteitenoverzicht staan alleen excursies en activiteiten die weer plaatsvinden. We vragen je vriendelijk om je van tevoren in te schrijven, zodat we weten wie er komen en we niet met teveel mensen bij elkaar komen. Houd 1,5 meter afstand, ook in de natuur!

Let op: vol = vol en afzeggingen kunnen in het weekend niet meer verwerkt worden door het secretariaat. Het secretariaat is alleen op werkdagen bereikbaar.

GEANNULEERD: Herfstwandeling over Heerlijkheid Stoutenburg

Wandelexcursie - zondag 1 november 2020

De gidsen nemen je graag mee door het bos van de Heerlijkheid om de herfst te zien, te voelen, te ruiken en wellicht te proeven. samen genieten van heerlijke herfstgeuren en -/kleuren van bladeren en paddenstoelen, die we bekijken, voelen, ruiken en wellicht ook proeven.
De wandeling is van 14.00 tot 16.00 uur, inloop is vanaf 13.45 uur.
Paddenstoelen hebben altijd sterk tot de verbeelding van de mens gesproken. Al sinds mensenheugenis zijn wij gefascineerd door de mysterieuze leefwijze, hun kleuren- en vormenrijkdom, hun geur en smaak.

Het ontstaan van paddenstoelen werd vaak toegeschreven aan magische of duivelse krachten. De vruchtlichamen werden geassocieerd met padden (paddenstoel), met elfjes (elfenbankje) en kabouters (‘Op een grote paddenstoel’), met duivels en heksen (Heksenkring, Heksenboter). Ga samen met de gidsen op zoek naar deze schimmels.

Maar de natuur heeft nog meer in petto, want ook het bos op Heerlijkheid Stoutenburg maakt zich klaar voor de winter en voor het zover is, toont zij ons haar kleurenpracht. In de zomer hebben bomen en planten gezorgd voor nageslacht. Zaden en vruchten zijn daarvan het gevolg, eikels, beukennootjes en hazelnoten zijn daarvan het tastbare bewijs.

Wees van harte welkom. Anders dan je van ons bent gewend, moet je je nu wél van tevoren aanmelden. En dat kan uitsluitend via de website. Aanmelden is per persoon. (Kom je bijv. met 2 personen, zorg dan dat er bij aantal 2 staat.) Neem je reserveringsticket mee, deze geldt als toegangsbewijs voor onze gidsen. Heb je géén ticket dan kun je niet deelnemen.

Voor vragen neem per e-mail contact op,  koetshuisstoutenburg@gmail.com. Aanmelden kan dus niet per e-mail maar uitsluitend via de website!

 • Voor

  Volwassenen

 • Honden

  Niet toegestaan

 • Kosten

  Gratis

 • Locatie of vertrekpunt

  Informatiecentrum Koetshuis, Stoutenburgerlaan 4, 3835 PB Stoutenburg (Leusden)

Delen:

Share Share