Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Oliebollenwandeling over Heerlijkheid Stoutenburg

Maatregelen rondom corona

Geleidelijk worden de activiteiten bij Utrechts Landschap weer opgestart. Per vrijwilligersgroep is er afgewogen wat er mogelijk is met inachtneming van de coronamaatregelen. In het activiteitenoverzicht staan alleen excursies en activiteiten die weer plaatsvinden. We vragen je vriendelijk om je van tevoren in te schrijven, zodat we weten wie er komen en we niet met teveel mensen bij elkaar komen. Houd 1,5 meter afstand, ook in de natuur!

Let op: vol = vol en afzeggingen kunnen in het weekend niet meer verwerkt worden door het secretariaat. Het secretariaat is alleen op werkdagen bereikbaar.

Oliebollenwandeling over Heerlijkheid Stoutenburg

Wandelexcursie - zondag 3 januari 2021

Ook zo'n zin om na al die feestdagen een frisse neus te halen? Dat kan in de mooie natuur nabij Amersfoort!

Voor jong en oud, alleen of  met het hele gezin, bieden wij je een prachtige wandeling aan over Landgoed Heerlijkheid Stoutenburg.

Het belooft een verrassende wandeling te worden, waarin je alles te weten komt over de betekenis van Stoutenburg voor de stad Amersfoort en over het huidige landschap, dat in de loop van de eeuwen door de mens is gevormd. Natuurlijk wordt ook verteld over de planten en dieren, zoals bijvoorbeeld de reeën in dit gebied, die telkens weer de koude en natte Nederlandse winter weten te trotseren. 

De wandeling start op om 13.30 uur bij Informatiecentrum Koetshuis Stoutenburg en gaat door het afwisselende natuurgebied rond het landgoed, op de grens van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. We verwachten rond 15.30 uur terug te zijn.

Onderweg kom je de mooiste doorkijkjes tegen. en met een beetje geluk, spotten we misschien wel reeën. En wie weet, doet koning Winter een duit in het zakje en wandelen we in de vrieskou door een feeëriek landschap. Dan wordt de wandeling wellicht een sporenspeurtocht!

Wees van harte welkom. Anders dan je van ons bent gewend, moet je je nu wél van tevoren aanmelden. En dat kan uitsluitend via de website. Aanmelden is per persoon. (Kom je bijv. met 2 personen, zorg dan dat er bij aantal 2 staat.) Neem je reserveringsticket mee, deze geldt als toegangsbewijs voor onze gidsen. Heb je géén ticket dan kun je niet deelnemen.

Voor vragen neem per e-mail contact op,  koetshuisstoutenburg@gmail.com. Aanmelden kan dus niet per e-mail maar uitsluitend via de website!

 • Voor

  Wandel liefhebbers

 • Honden

  Niet toegestaan

 • Kosten

  Gratis

 • Locatie of vertrekpunt

  Informatiecentrum Koetshuis Stoutenburg, Stoutenburgerlaan 4, 3835 EP Leusden

Delen:

Share Share