Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Paddenstoelenwandelingen op Sandwijck

Maatregelen rondom corona

Geleidelijk worden de activiteiten bij Utrechts Landschap weer opgestart. Per vrijwilligersgroep is er afgewogen wat er mogelijk is met inachtneming van de coronamaatregelen. In het activiteitenoverzicht staan alleen excursies en activiteiten die weer plaatsvinden. We vragen je vriendelijk om je van tevoren in te schrijven, zodat we weten wie er komen en we niet met teveel mensen bij elkaar komen. Houd 1,5 meter afstand, ook in de natuur!

Let op: vol = vol en afzeggingen kunnen in het weekend niet meer verwerkt worden door het secretariaat. Het secretariaat is alleen op werkdagen bereikbaar.

Paddenstoelenwandelingen op Sandwijck

Wandelexcursie - zondag 18 oktober 2020

Natuurlijk bent u bekend met een Plooirokje een Wieltje, Schaapje, en de Molenaar. Maar wist u dat dit ook de namen zijn van een paar van de in totaal 180 soorten paddenstoelen die er op Sandwijck van het Utrechts Landschap zijn gespot? Als deze vraag uw interesse heeft gewekt dan is het de moeite waard zondag, 18 0ctober,  samen met ons op pad te gaan en die wonderlijke wereld van de paddenstoelen met ons te betreden. IVN-gidsen nemen u mee in de wonderlijke wereld van het schimmelrijk. We staan stil bij de bijzondere verschijningsvormen waarin de paddenstoelen hun nuttige afbraakwerk verrichten voor de natuur.

De paddenstoelenexcursies op Sandwijck zijn elk jaar weer een groot succes. Dat doen we met plezier en in nauwe samenwerking met de Werkgroep Sandwijck en stichting Het Utrechts Landschap, eigenaar van het natuurterrein.

Een succes was het, niet alleen vanwege de bijzondere paddenstoelen die hier voorkomen, maar ook vanwege het prachtige landgoed. We verwachten ook nu weer veel belangstelling, maar het beperken van groepsgrootte moet vanwege Corona. Om de RIVM-maatregelen te kunnen waarborgen wandelen wij in groepen van niet meer dan vier personen inclusief gids. U wordt gevraagd zich vooraf aan te melden voor één van de verschillende starttijden.

We beginnen om 10 uur. Elke 20 minuten start er een nieuwe groep. Duur van de wandeling is ca. 1,5 uur.

Aanmelden kan tot vrijdag 16 oktober 18:00 uur bij: Jaap Milius tel: 06.29433207. Bij aanmelding krijgt u uw vertrektijd te horen.

Datum: zondag 18 oktober, aanvang tussen 10.00 en 13:00 uur. 

 • Voor

  Natuurliefhebbers

 • Honden

  Honden zijn (ook aangelijnd ) niet toegestaan.

 • Kosten

  Geen

 • Locatie of vertrekpunt

  Startpunt: Parkeerterrein landgoed Sandwijck aan de Utrechtseweg 301-305, De Bilt.

Delen:

Share Share