10 jaar Park Vliegbasis Soesterberg

Park Vliegbasis Soesterberg is dit jaar tien jaar open voor het publiek! Dat vieren we met een gezellig evenement op zondag 1 oktober van 11.00 tot 15.00 uur. Er is van alles te beleven voor jong en oud, waaronder fietsexcursies, kinderactiviteiten en de nieuwe tentoonstelling in de commandobunker. Bij shelter 610 in het munitiepark serveert Dropstuff lekkere snacks en drinken. Iedereen is welkom, toegang en deelname aan de activiteiten zijn gratis. Hieronder vind je een overzicht van alle activiteiten:

 • Natuurexcursie op de fiets
  Leer alles over de natuur op de vliegbasis en de samenhang met het militair gebruik tijdens deze fietsexcursie. De tocht duurt zo’n anderhalf uur. Starttijden: 11.15 en 13.15 uur. Maximaal 20 personen, dus vooraf aanmelden via natuurexcursie
 • Vogelexcursie op de fiets 
  Tijdens deze fietsexcursie leer je meer over de vogels op de vliegbasis. De tocht duurt zo’n anderhalf uur. Tip: neem een verrekijker mee! Starttijden: 11.15 en 13.30 uur. Maximaal 20 personen, dus vooraf aanmelden via vogelexcursie
 • Tentoonstelling in commandobunker
  Beleef met de ver­nieuwde tentoonstelling in deze bunker het verhaal van de Koude Oorlog. Vooraf inschrijven niet nodig, bezoekers hebben vrije inloop. 
 • Speuren naar dierensporen (kinderactiviteit)
  Ga mee met de boswachter en word natuurde­tective! Ontdek tijdens deze wandeling welke dieren op de vliegbasis leven (met gids). De tocht duurt 60 minuten. Vooraf inschrijven niet nodig. Maximaal 20 kinderen per starttijd; starttijden: 11.15 en 13.30 uur. Startlocatie: shelter 611 (evenementenshelter).
 • Waterdiertjes ontdekken (kinderactiviteit)
  Ontdek alle diertjes die in de poel leven. De activiteit duurt 30 minuten. Vooraf inschrijven niet nodig. Maximaal 8 kinderen per starttijd; starttijden: 11.15, 12.00, 13.00, 13.45 en 14.30 uur. Startlocatie: tegenover shelter 611 (evenementenshelter).
 • Ontmoetingsplek Shelter 610
  Gezellig bijpraten en ontspannen, kraampjes, attracties Koude Kermis, drinken en snacks van cateraar Dropstuff (op=op). Hier vind je ook het kraampje van de schaapherder en de promowagen van het Utrechts Landschap. Locatie: tegenover shelter 611 van Dropstuff.

Locatie
Via entree 4 bereikt u de evenementenlocatie bij Shelter 610. Kom indien mogelijk met het openbaar vervoer, de fiets of te voet naar het evenement. Parkeren kan op de Elandlaan, Den Dolder.

Openbaar vervoer: het dichtstbijzijnde trein- en busstation is in Den Dolder. Vanaf hier is het 7 minuten fietsen of 25 minuten lopen naar Entree 4 (Hertenlaan, Huis ter Heide). Hou er rekening mee dat streekbus 59 Hilversum-Zeist NIET rijdt op zondag.

Lees meer over Park Vliegbasis Soesterberg

Praktische informatie

Datum

zo. 1 oktober 2023

11:00 – 15:00 uur

Startpunt

De ingang is bij Entree 4 aan de Hertenlaan 12 in Den Dolder.

Navigeer op Elandlaan in Den Dolder. Voor je de Elandlaan inslaat, ben je op de Hertenlaan (een rechte weg). Vervolg deze weg tot aan de bocht. Daar bevindt zich Entree 4 van de Vliegbasis.

Eigen vervoer

Kom indien mogelijk op de fiets. Parkeren kan op de Elandlaan, Den Dolder.

Kosten

Gratis toegang

Reserveren

Reserveren is alleen noodzakelijk voor de fietsexcursies.

Toegankelijkheid

Niet geschikt voor bezoekers in een rolstoel.

Honden

Honden zijn verboden.