Koningin Juliana op Soesterberg in 1949

Park Vliegbasis Soesterberg heeft een belangrijke rol gespeeld in de Koude Oorlog en is een van de parels van Utrechts Landschap door de combinatie van geschiedenis en natuur.

Tijdens de Koude Oorlogdagen zijn een aantal iconische gebouwen uit deze periode open voor het publiek. Er zijn gidsen aanwezig om verhalen te vertellen over het verhaal achter de gebouwen en periode. Je krijgt te zien waar vliegtuigen stonden, hoe de nucleair veilige commandobunker werkte en waar tijdens een kernoorlog soldaten ondergronds sliepen.

Er is een wandelroute uitgezet van ongeveer 2 kilometer waarbij u ook een inkijk krijgt in de waardevolle natuur op de vliegbasis.

De Koude Oorlogdagen is een landelijk evenement. Neem ook een kijkje op  www.erfgoedkoudeoorlog.nl/evenementen

Praktische informatie

Datum

Zaterdag 22 oktober 2022

Zondag 23 oktober 2022

van 10u30 tot 15u30

Locatie

Park Vliegbasis Soesterberg, te bereiken via verschillende toegangswegen zoals via de Hertelaan in Den Dolder (navigeer op Elandlaan). De ingang van het park kun je vinden bij hek 4.

Eigen vervoer

Parkeren kan langs de Elandlaan in Den Dolder, ter hoogte van Manutan. Vanaf daar staan borden naar de ontvangst shelter. Ook kunt u op de fiets komen. Ga dan naar de Hertenlaan in Den Dolder (navigeer op Elandlaan) en fiets de vliegbasis op bij hek 4.

Ingang

Ingang PVS koude oorlogdagen 2022

Toegang

Gratis

Duur

van 10u30 tot 15u30

Toegankelijkheid

Park Vliegbasis Soesterberg is toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Echter is dat niet niet voor alle (binnen)locaties vanwege trappen of smalle deuren.

Toilet aanwezig

Honden

Honden zijn verboden.