Nacht van de Nacht in Amerongen

Laat het donker donker blijven en ontdek hoe mooi de nacht is. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker. Van de openbare gebouwen wordt de verlichting gedimd of helemaal uitgedaan, sterrenwachten geven extra voorlichting over de sterrenhemel en op veel plaatsen in Nederland worden  nachtactiviteiten georganiseerd. Ook bij ons, in het Amerongse bos!

Samen met een gids en een groep van maximaal 10 deelnemers, maak je een avondwandeling in het Amerongse Bos. Op een aantal plaatsen is er uitzicht over de donkere Betuwe en aan de Noordzijde is er uitzicht over de Gelderse Vallei met een verlicht Veenendaal. In het bos zal het heel stil zijn, alleen dat al is een bijzondere ervaring! En uiteraard gebruikt de gids alleen een zaklamp als het nodig is.

Onder begeleiding van een (groot)ouder mogen oudere kinderen mee als ze oprechte interesse hebben, laat mogen opblijven en vooral stil kunnen zijn.

Praktische informatie

Datum

zaterdag 29 oktober 2022

Van 20u00 tot 21u30. Je bent welkom vanaf 19u30 en na afloop kun je nog even napraten in het Bezoekerscentrum.

 

Startpunt

De wandeling start bij het bezoekerscentrum de Tabaksschuur, Veensweweg 8 in Amerongen.

Eigen vervoer

Parkeren kan op het parkeerterrein bij Sportpark De Burgwal, in Amerongen. Vandaar is het 2 minuten lopen naar het Bezoekerscentrum de Tabaksschuur.

Kosten

Gratis

Reserveren

Reserveren is verplicht.

Duur

De wandeling duurt 1,5 uur.

Toegankelijkheid

Niet geschikt voor bezoekers in een rolstoel.

Toilet aanwezig

Honden

Honden zijn verboden.

Nacht van de Nacht in Amerongen

Evenement