Spoor wild zwijn

Ervaar de natuur anders! Sporen van dieren vormen de verbinding tussen  mens en dier.

We gaan vaak naar het bos om dieren te zien, maar de kans dat je ze daadwerkelijk ziet – op reeën na misschien – is erg klein. Wél vind je hun sporen en die van andere  dieren. In hun sporen vind je hun gedrag terug en gaat er een wereld aan verhalen voor je open! Diersporen zijn niet alleen prenten, maar ook uitwerpselen, nesten, holen, vraat, etensresten, braakballen, haren, veren en ga zo maar door. Met behulp van sporen leer je de natuur te ‘lezen’ en ga je anders naar je omgeving kijken.

René Nauta is absoluut expert in de wereld van de diersporen. Hij geeft jaaropleidingen Track & Sign in zowel binnen- als buitenland en is opgeleid tot evaluator voor CyberTracker International. “Ik ben ervan overtuigd dat je anders om je heen gaat kijken en veel meer zult gaan zien. Zelfs in je eigen tuin gaat er een wereld voor je open”. 

Op dinsdag 11 april duiken we een dag in de diersporen. ‘s Ochtends geeft René Nauta een uitgebreide lezing. Na een gezamenlijke lunch gaan we ‘s middags het veld in op de Heerlijkheid Stoutenburg.

“Dat dacht ik nou vroeger nooit: Oh, kijk eens wat een mooie modder. Elke plas op een zandweg is nu een snoepwinkel vol prenten!” – Cursist van René Nauta

Lees je alvast in via de website van René Nauta, kijk hier

Wees van harte welkom.

Praktische informatie

Datum

Dinsdag 11 april 2023

van 10u00 tot 15u00

Locatie

Bezoekerscentrum Koetshuis Stoutenburg, Stoutenburgerlaan 4 in Stoutenburg.

Eigen vervoer

Parkeren kan op het parkeerterrein bij het Bezoekerscentrum Koetshuis Stoutenburg, Stoutenburgerlaan 4 in Stoutenburg.

Er is beperkte parkeergelegenheid. Kom bij voorkeur op de fiets!

Kosten

€15,- per persoon inclusief lunch en koffie.

Toilet aanwezig

Honden

Honden zijn verboden.

Dierenspoor cursus

Excursie