Zou je meer willen weten over bos en bosbeheer? Meld je dan aan voor de Bosles van Simon Klingen. Voor een korte cursus van 1,5 uur, tijdens de Herfstmarkt in Amerongen, neemt hij je mee naar het bos om daar op luchtige wijze kennis te maken met het vak van bosbeheerder.

Simon Klingen is gerenommeerd bosexpert. Hij geeft cursussen aan bosprofessionals en Bosles aan in-bos-geïnteresseerde-leken. Voor leken schreef hij toegankelijke boeken zoals Houtfabriek, 21 misverstanden over bos en bomen. Dit boek is ook gratis online te lezen.

De mini-cursussen starten om 11:30 en om 13:30 uur vanaf de Herfstmarkt bij het bezoekerscentrum van Utrechts Landschap. Deelname is gratis en er is per les plaats voor 15 personen. Parkeren kan gratis op de parkeerplaats van Sportcentrum De Burgwal in Amerongen. Van daar loopt u in 2 minuten binnendoor naar het bezoekerscentrum. Deze lessen zijn niet geschikt voor deelnemers jonger dan 16 jaar.

Praktische informatie

Datum

za. 5 oktober 2024

11:30 – 13:00 uur

za. 5 oktober 2024

13:30 – 15:00 uur

Startpunt

Bezoekerscentrum Utrechts Landschap, Veenseweg 8, Amerongen.

Eigen vervoer

Parkeren kan op het parkeerterrein bij Sportpark De Burgwal, in Amerongen. Vandaar is het 2 minuten lopen naar het Bezoekerscentrum de Tabaksschuur. Kom indien mogelijk op de fiets of met het openbaar vervoer.

Kosten

Gratis.

Reserveren

Vooraf reserveren verplicht. Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze activiteitvoorwaarden.

Duur

De cursus duurt 1,5 uur.

Toegankelijkheid

Niet geschikt voor bezoekers in een rolstoel.

Toilet aanwezig

Toilet is aanwezig in het bezoekerscentrum.

Honden

Honden zijn verboden.

Mini-cursus bosbeheer

Excursie

Reserveer