Natuurexcursie te fiets 10 jaar Soesterberg

Fietsen landingsbaan Park Vliegbasis Soesterberg

Honderd jaar lang was Vliegbasis Soesterberg het centrum van bulderende straaljagers en dreigend oorlogsgeweld. Mensen kwamen er nauwelijks. In die ‘stilte’ vonden onverwacht veel soorten planten en dieren een thuis. Welkom in de schatkamer van erfgoed én natuur!

Park Vliegbasis Soesterberg is met 375 hectare een walhalla voor natuurliefhebbers: de rijkdom aan planten en dieren is ongekend. Natuurlijk is een bezoek ook een duik terug in de tijd; de geschiedenis voel je overal. Maar daartussen eist de natuur steeds meer haar plaats op: op het asfalt, op daken van gebouwen en tussen scheuren en kieren.

Soesterberg bestaat uit schraalgrasland en een mozaïek van bos en heide. Het bos is een thuis voor allerlei vogels en zeldzame paddenstoelen. Ook de zandhagedis en levendbarende hagedis komen op de voormalige vliegbasis voor en er leven reeën, dassen, bunzings en boommarters. Onze gidsen nemen je mee op een fietsexcursie door deze bijzondere natuur.

Praktische informatie

Datum

zo. 1 oktober 2023

11:15 – 12:45 uur

zo. 1 oktober 2023

13:15 – 14:45 uur

Startpunt

De fietsexcursie start bij Shelter 611 (evenementenshelter). Ingang via Entree 4 aan de Hertenlaan 12 in Den Dolder.

Navigeer op Elandlaan in Den Dolder. Voor je de Elandlaan inslaat, ben je op de Hertenlaan (een rechte weg). Vervolg deze weg tot aan de bocht. Daar bevindt zich Entree 4 van de Vliegbasis.

Eigen vervoer

Kom indien mogelijk op de fiets. Parkeren kan op de Elandlaan, Den Dolder.

Reserveren

Reserveren is verplicht.

Duur

De fietsexcursie duurt zo’n anderhalf uur.

Toilet aanwezig

Honden

Honden zijn verboden.

Tip

Neem zelf jouw fiets mee of huur deze in de regio, bijvoorbeeld bij TCS Fietsen te Rademakerstraat 1 in Soesterberg.

Natuurexcursie te fiets 10 jaar Soesterberg

Excursie

Reserveer