Natuurwandeling Amerongse Bos

beukenlaan Amerongse Bos

De zomer nadert haar einde en de herfst komt in zicht. Veel bomen zijn nu al volop in de herfststand gekomen. Er is veel bladverlies door de extreme warmte en droogte van de afgelopen tijd. Sommige bomen hebben zelfs deze lange periode van droogte niet overleefd. Zijn dit de gevolgen van klimaatverandering? Bovendien heeft de natuur te lijden onder de neerslag van stikstof, hierover lezen, zien en horen we bijna dagelijks via de media.

Onze gidsen nemen je mee het bos in om de effecten hiervan te laten zien. Het Amerongse Bos kenmerkt zich door een grote variatie in zowel loof- als naaldbomen. Hierdoor kun je ook de verschillen zien in de manier waarop de verschillende boomsoorten op deze veranderingen in klimaat reageren. Hebben deze soorten in onze bossen nog toekomst of worden we genoodzaakt over te gaan op een bosbeheer waarbij een ander soort boom beter bestand is tegen deze klimaatveranderingen?

Tijdens deze wandeling kom je ook langs uitzichtpunten en plaatsen waar even stil wordt gestaan bij de geschiedenis van het bos en de tijd voor dit bos er was.

Praktische informatie

Datum

zaterdag 1 oktober 2022

van 13u30 tot 15u00

 

Startpunt

De wandeling start bij het bezoekerscentrum de Tabaksschuur, Veensweweg 8 in Amerongen.

Eigen vervoer

Parkeren kan op het parkeerterrein bij Sportpark De Burgwal, in Amerongen. Vandaar is het 2 minuten lopen naar het Bezoekerscentrum de Tabaksschuur.

Kosten

Gratis

Reserveren

Reserveren is verplicht.

Duur

De wandeling duurt 1,5 uur.

Toegankelijkheid

Niet geschikt voor bezoekers in een rolstoel.

Toilet aanwezig

Honden

Honden zijn verboden.

Natuurwandeling Amerongse Bos

Excursie