Natuurwandeling Landgoed De Paltz

De Paltz

Landgoed De Paltz is een prachtig landgoed dat in 1876 werd ontworpen door de landschapsarchitecten Copijn en Springer. Het terrein van circa 80 hectare bestaat uit beukenlanen, zichtassen, waterpartijen, een statige villa, een koetshuis en een herderswoning. De particulieren die in de loop der jaren eigenaar zijn geweest, hebben hun signatuur nagelaten. Zo bevindt zich midden op het landgoed een doolhof met in het midden een kluizenaarsgrot. Dit maakt van De Paltz een afwisselend landgoed met verrassende details. Het landgoed is sinds 9 mei 2014 opengesteld voor publiek.

Wandel samen met een gids over dit prachtige landgoed. De gids vertelt je meer over de historie en toekomst van het landgoed.

Praktische informatie

Datum

zondag 9 oktober 2022

van 14uoo tot 15u30

 

Startpunt

De natuurwandeling start bij het toegangshek van het Landgoed De Paltz aan de Van Weerden Poelmanweg (N413) in Soestduinen.

Eigen vervoer

Parkeren kan op het parkeerterrein van het restaurant t’ Hoogt, Van Weerden Poelmanweg 220 te Soest (achterzijde van het restaurant). Vandaar loopt u over het fietspad naar de ingang.

Kosten

Gratis

Reserveren

Reserveren is verplicht.

Duur

De wandeling duurt 1,5 uur.

Toegankelijkheid

Niet geschikt voor bezoekers in een rolstoel.

Toilet niet aanwezig

Honden

Honden zijn verboden.

Natuurwandeling Landgoed De Paltz

Excursie