Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Boswachter Toezicht en Handhaving

Boswachter Toezicht & Handhaving (BOA Domein II)

37 uur per week (fulltime)

De afdeling Terreinbeheer richt zich op het optimaliseren van- en excelleren in het terreinbeheer op basis van vastgestelde beheervisies en doelen. Naast het uitvoeren van natuurbeheer, draagt de afdeling zorg voor de beleefbaarheid van de terreinen door openstelling voor recreatief gebruik en door uitgezette wandel-, fiets- en ruiterroutes. De afdeling staat onder leiding van het hoofd Terreinbeheer en is onderverdeeld in twee regio’s (Noord en Zuid) die elk onder leiding staan van een Regiobeheerder.

Dit ga je doen

De Boswachter Toezicht & Handhaving is verantwoordelijk voor het uitvoeren van toezicht en handhaving in de terreinen van Utrechts Landschap en de daarbij behorende planning, administratie en rapportage. Vanuit een basishouding van gastheerschap worden bezoekers geïnformeerd over natuur, landschap en cultuurhistorie en aangesproken op ongewenst gedrag. De Boswachter Toezicht & Handhaving kan waar nodig zijn bevoegdheden inzetten en overtreders verbaliseren. Daarnaast denk je actief mee over maatregelen die (potentiële) conflicten tussen recreanten onderling en recreanten en natuurwaarden beperken, zoals zonering, terreininrichting, bebording en communicatie. De Boswachter Toezicht & Handhaving maakt onderdeel uit van regioteam Zuid, maar zal ook in gebieden van de regio Noord werken.

Wie ben jij?

Je hebt een groen hart en vindt het heerlijk om buiten te zijn in de natuur. Je staat sterk in je schoenen en je kunt makkelijk schakelen tussen verschillende communicatiestijlen. Je vindt het niet vervelend om je werkzaamheden grotendeels alleen te verrichten, maar je kunt ook goed de samenwerking zoeken en aangaan, zowel in de regioteams als met onze lokale partners. Het werken op basis van een rooster en onregelmatige werktijden (avonden en weekenden) zijn je niet vreemd en dragen bij aan je werkplezier.

Wat vragen wij ?

 • een afgeronde MBO-opleiding (niveau 4, bij voorkeur Bos- en natuurbeheer);
 • opsporingsbevoegdheid (boa-akte; domein 2) en kennis van relevante wet- en regelgeving;
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
 • ervaring op het gebied van toezicht en handhaving in (natuur)terreinen;
 • rijbewijs BE en bij voorkeur ook motorrijbewijs of de bereidheid dit te behalen;
 • je bent standvastig en hebt overtuigingskracht;
 • een enthousiaste, oplossingsgerichte en zelfstandige houding;
 • goede communicatieve en administratieve vaardigheden;
 • Je hebt inlevingsvermogen en je kunt bijzaken van hoofdzaken scheiden;
 • Je hebt de bereidheid de diensttijd flexibel in te vullen;

Wat biedt Utrechts Landschap jou?

 • De mogelijkheid om bij een organisatie te werken die opkomt voor de belangen van de natuur en het erfgoed in de provincie Utrecht;
 • Een plek om het beste uit jezelf te halen en waar je alle ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen;
 • Een aanstelling voor één jaar die bij goed functioneren wordt verlengd voor maximaal 3 jaar;
 • Inschaling in schaal 5 volgens de Raam‐cao Bos en Natuur deel Landschappen (per 1 juni 2021 tussen € 2.645,83 en maximaal € 3.279,73 bruto per maand bij een 37-urige werkweek);
 • Er is geen sprake van een onregelmatigheidstoeslag.

Heb je belangstelling?

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je telefonisch contact opnemen met Joost Rink, Regiobeheerder Zuid, telefoonnummer 06 – 27979071. Stuur je uitgebreide motivatie met cv in pdf formaat op uiterlijk vrijdag 11 juni a.s. naar Martine Kleinherenbrink, HR adviseur. m.kleinherenbrink@utrechtslandschap.nl.  

De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op donderdag 17 juni 2021. De tweede ronde vindt plaats op maandag 21 juni 2021. Ons streven is de procedure voor 1 juli 2021 af te ronden.

Download deze vacature