Word Beschermer
Header afbeelding

Restauratie monumentale banken

Monumentale banken Zeisterbos verdienen restauratie

In het Zeisterbos, bij het hertenkamp, staan twee monumentale banken er helaas wat verwaarloosd bij. Utrechts Landschap herstelt ze graag in de oude luister. Immers, zoals de Zeister burgemeester, baron Van Tuyll van Serooskerken, in 1930 zei bij de onthulling van een van de banken: ‘Misschien zullen de jongeren hier beloften van eeuwige trouw doen en ouderen philosopheeren over de wisselvalligheden van ’t leven.’
 
Behoud voor de toekomst
Zoals de Zeistenaren ooit een bank bekostigden, zo kunt u nu bijdragen aan deze restauratie om het verleden in ere te houden en de bank klaar te maken voor een mooie toekomst. Zodat ook je kleinkinderen ooit hun belofte van eeuwige trouw kunnen doen, daar in het Zeisterbos. Als beide banken gerestaureerd zijn, gaat de gemeente ze erkennen als gemeentelijk monument.
Help je mee aan de restauratie?

 

 

 

Utrechts Landschap is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen.

Bekijk ons CBF Erkenningspaspoort