Word Beschermer

Sleutelgebied Erica

Sleutelgebied Erica: onmisbare natuurschakel

Gunt u de ree, marter en das* een veilige doortocht?

Utrechts Landschap koopt gebieden om de natuur in Utrecht de ruimte te geven en een zo groot mogelijk netwerk van aaneengesloten natuurgebieden te maken. Op die manier heffen we de versnippering op en creëren we een leefgebied voor planten en dieren dat zich uitstrekt vanaf Rhenen tot over de Utrechtse Heuvelrug.

In het hart van de Heuvelrug is het netwerk van ecologische verbindingen bijna voltooid. Een onmisbare schakel, bestaande uit 20 hectare (200.000 vierkante meter) aan natuursnippers ontbreekt nog: Erica, het sleutelgebied, zo genoemd omdat het letterlijk de toegang biedt tot het ecoduct Sterrenberg over de A28, dat de Zeister bossen verbindt met Beukbergen en Park Vliegbasis Soesterberg.

Erica heeft alles in zich om een prachtig leefgebied te worden. Met name kikkers en reeën vinden er al een geweldige habitat. Om het gebied ook voor andere diersoorten geschikt te maken, moeten we het terrein aankopen en herinrichten.

Helpt u ons mee deze stukken natuurgrond aan te kopen? Uw hulp is onmisbaar. Met een bijdrage van 15 euro kunnen we 15 vierkante meter aankopen en veilig stellen voor de toekomst. Mogen we op uw steun rekenen? Alvast hartelijk dank!

Joris Hellevoort
Boswachter regio Midden

Sponsor direct een aantal vierkante meters

*) en niet te vergeten ook voor het konijn, eekhoorn, hazelworm, egel en boskrekel!

Impressie bij ecoduct sleutelgebied Erica