Word Beschermer
Header afbeelding

Elektrische pont

Nieuwe Pont van Utrechts Landschap

Al bijna 25 jaar geeft de Pont van Utrechts Landschap natuurliefhebbers een bijzondere beleving vanaf het water. Nu heeft het oude trouwe vaartuig echt zijn langste tijd gehad. Utrechts Landschap gaat de Pont vervangen door een boot met een elektromotor. Deze is niet alleen goed voor het milieu, hij is ook nog eens oorverdovend stil. En dat doet wat met je natuurervaring.

De eerste Pont zag het daglicht dankzij de make-over van de Kromme Rijn in 1995. Mensen moesten met eigen ogen gaan zien hoe mooi hij was geworden. Sindsdien vaart de Pont elke zomer, al bijna 25 jaar.

Die eerste Pont kregen we in bruikleen en is bijna 50 jaar oud. Het werd tijd om hem te vervangen en Utrechts Landschap wil zijn bedrijfsvoering verduurzamen. Een mooi moment dus om te kiezen voor een elektrische boot.

Wensenlijstje

Het casco en de elektromotor worden betaald uit middelen van de Nationale Postcode Loterij. De extra wensen, die zorgvuldig door onze vrijwillige gidsen en schippers zijn samengesteld, willen wij graag uit middelen van fondsen en particuliere giften betalen.

Extra wensen zijn:

  • Overkapping (alleen een dakje) zodat ook bij slecht weer gevaren kan worden
  • Kussens voor op de stoelen
  • Nieuwe aanlegsteiger en een laadpaal voor de elektrische accu
  • Schaarlift om minder mobiele deelnemers veilig aan en van boord te krijgen.
  • Geluidsinstallatie aan boord voor de gidsen

Utrechts Landschap wil de Pont toegankelijk maken voor ouderen en mensen met een rolstoel of rollator. De extra wensen zijn daarom van groot belang zodat ook zij dichtbij van de riviernatuur kunnen genieten. Vrijwilliger Elko Knobbe:

‘Als je wandelt over het jaagpad zie je de natuur van bovenaf. Op de Pont maak je er echt onderdeel van uit. Tijdens de kindervaarten gaan schepnetjes mee, dat is helemaal feest. Op naar de volgende 25 jaar!’

Geef je ook?

Sponsor direct