Word Beschermer
Header afbeelding

Park Vliegbasis Soesterberg

Excursies op Park Vliegbasis Soesterberg

Het is mogelijk om op Park Vliegbasis Soesterberg onder begeleiding van gidsen van Utrechts Landschap een groepsexcursie te maken, per fiets of te voet.

De gids leert je meer over de militaire geschiedenis van het terrein en over de daarmee samenhangende bijzondere natuurontwikkeling. Je krijgt toegant tot delen van het park die niet vrij toegankelijk zijn en toegang tot enkele historische gebouwen.

Tijdens de excursies ontdekken we sporen van de begintijd van het vliegen, van WO II en de Koude Oorlog. We fietsen over het hele terrein van de voormalige vliegbasis, door een gevarieerd bosgebied, langs schrale graslanden en oude startbanen. Wandelend komen we vooral in het noordelijk bosgebied met herinneringen aaan WO II en de Koude Oorlog. 

En alles wordt natuurlijk omlijst met verhalen van de gidsen van het Utrechts Landschap.

  • De fietsexcursie is ruim 10 kilometer lang en duurt ca 2,5 uur. De wandelexcursie is ca 5 kilometer lang en duurt 1,5 - 2 uur.
  • De excursies starten bij het Nationaal Militair Museum (NMM) bij parkeerplaats P1. Daar is een fietsenstalling en gratis parkeerruimte voor de auto.
  • Aan de excursie met gids(en) zijn kosten verbonden. Deze bedragen € 95,00 per groep. Omwille van de veiligheid kan een groep uit maximaal 20 deelnemers bestaan. Bij aanmelding van meer dan 20 deelnemers gaan wij uit van meerdere groepen, elk met maximaal 20 deelnemers. Elke groep vanaf 10 deelnemers wordt begeleid door 2 gidsen.
  • Na afloop van de excursie stuurt Utrechts Landschap een factuur naar het opgegeven factuur(mail)adres.
  • NB. Utrechts Landschap kan niet voor fietsen zorgen of voor catering tijdens de excursies. Neem zelf een fiets mee of huur deze bij een verhuurbedrijf in de regio. Restauratieve voorzieningen zijn voorhanden bij het Nationaal Militair Museum en café-restaurant Soesterdal (vanaf mei 2020).
Direct aanvragen