Word Beschermer

Molen Geesina

Draag uw steentje bij aan molen Geesina

Utrechts Landschap beheert 23 molens in de provincie Utrecht. Bijna alle molens zijn de laatste jaren gerestaureerd en verkeren goede staat. Ook Molen Geesina (1853) in Groenekan onderging een forse restauratie. In 2011 werden het houtwerk, het wiekenkruis en de kop vervangen en leek het erop dat de molen er weer jaren tegen kon.

Dat blijkt niet het geval. Vorig jaar is ernstige schade aan het metselwerk geconstateerd. Met name aan de zuidkant, waar veel regen tegenaan slaat, is het metselwerk zo verkruimeld dat de samenhang met het binnenwerk bijna verloren is. Het is alsof er een losse schil om de molen heen hangt. Een onhoudbare situatie, dat zult u begrijpen.

We zijn meteen in actie gekomen om het benodigde bedrag – meer dan € 300.000 – bijeen te brengen. De fondsenwerving loopt bemoedigend, maar het eindbedrag hebben we nog niet gehaald. Toch zijn we al wel begonnen met de uitvoering omdat langer uitstellen te onveilig is.

In de ambachtelijke steenfabriek Vogelensangh in Deest (Gld) worden 42.000 stenen speciaal voor molen Geesina gebakken. Iedere steen kost € 1. Met deze brief vragen wij u om letterlijk uw steentje bij te dragen, door bijvoorbeeld 15 stenen voor € 15 te kopen. Meer mag natuurlijk ook. Inwoners van de gemeente Groenekan hebben inmiddels massaal gehoor gegeven aan de oproep, waardoor de wervingsactie daar al een groot succes is. Helpt u ons mee om de laatste € 25.000 bij elkaar te brengen?

Ik hoop van harte op uw steun te mogen rekenen, zodat ik u komend najaar op de volledig gerestaureerde molen Geesina kan ontvangen!

Alvast hartelijk dank namens alle 60 vrijwilligers van molen Geesina.

Met vriendelijke groet,

  Ingrid Friesema, eerste molenaar molen Geesina

Doet u mee? Vanaf € 15,- ontvangt u een mooie set ansichtkaarten van molen Geesina, vanaf € 50,- een exclusieve excursie door molen Geesina en vanaf € 100,- een uitnodiging voor de opening met rondleiding door molen Geesina.

Sponsor direct

 

Foto-impressie molen Geesina